Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

waszek po co więc było by być klubowiczem? Wskazał byś mi po co wtedy opłacać składki? skoro by mieć dostęp do wszystkiego, wystarczy być użytkownikiem?

Odnośnie składki - też uważam że podwyższenie jej na tym etapie było przedwczesnym ruchem.

Opublikowano

Znów zaczynam robić trochę OT, ale wydaje mi się, że pewne kwestie dobrze byłoby wyjaśniać na bieżąco, żeby później nie było niedomówień.

Druga sprawa jest taka ze chcialbym miec mozliwosc kupienia jakiegos gadzetu klubowego.

Spełnienie Twojego postulatu w tym zakresie wiązałoby się z koniecznością prowadzenia przez Klub Malawi ubocznej działalności gospodarczej. Z uwagi na status prawny Naszego stowarzyszenia (jak zapewne wiecie Klub Malawi działa w takiej właśnie formie) nie jest to możliwe ponieważ jesteśmy stowarzyszeniem zwykłym. Gdybyśmy byli stowarzyszeniem rejestrowym to byłaby inna sytuacja, ale to już jest całkiem "inna bajka".

Wszystkie gadżety mogą kupić tylko klubowicze

Czyżby ? :?: Z uwagi na uwarunkowania, o których mowa powyżej, to się nie może udać. Czym innym natomiast jest dostęp przez Klubowiczów do gadżetów na innych zasadach.

Opublikowano

Ja z kolei oczekuję od klubu a raczej od klubowiczów większego zaangażowania w budowę strony klubu Malawi, nie może tak być że tylko klub musi coś dać swoim członkom, lecz członkowie także powinni się udzielać w tym propagowanie tego biotopu. Jak na razie jedyną żywą częścią tej strony jest forum i galeria. Pytam się co z resztą, gdzie artykuły o rybach i akwaria owszem są ale sprzed kilku lat nic aktualnego i się dziwicie że panuje tu stancja może tak więcej konkursów na najlepszy produkt artykuł o rybach i budowie akwarium. Ludzie przecież klub to nie jest tylko zarząd ale też jego członkowie poczujcie się jego częścią. Niech strona główna wita ciekawskich internautów interesującymi ale aktualnymi artykułami, pięknymi fotografiami. Wtedy na pewno rzesza sympatyków wzrośnie i nowi członkowie zasilą grono klubu.

NIE PYTAJCIE CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA WAS ALE CO WY MOŻECIE ZROBIĆ DLA KLUBU.

Kiedy zawitałem na to forum byłem nim zafascynowany, jesteście naprawdę kopalnią wiedzy. Niestety zabrakło mi w tym wszystkim aktualności co trochę bloga czytałem że coś się jest nieaktualne tracilście w ten sposób na wiarygodności, bo jak tu pisze co innego i wy piszecie co innego. Nie może być tak być jak coś jest nie aktualne to nie trzeba to zmienić. To by było z grubsza wszystko co leżało mi na wątrobie, tak na marginesie, dodam że ten cały konkurs to jedna wielka porażka nie dość że cały kalendarz zdominowany przez jeden z gatunek to jeszcze wyjdzie nie wiadomo kiedy.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Waszek, przecież to właśnie tak funkcjonuje z tym, że wśród klubowiczów. Bez sensu by było opłacać składki jeżeli każdy by miał te same przywileje. Płacisz i masz i z tym się zgadzam w 100%.

Pytanie "czego oczekujesz od klubu" dotyczy potencjalnych klubowiczów czyli gdybyś uzyskał status klubowicza co byś od klubu wymagał.

Po twoim poście można odnieść wrażenie, że Ty tego wszystkiego oczekujesz nie przystępując do klubu.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Z tym, że tutaj klub nie sprzedaje gadżetów :) Wszystkim zajmuje się osoba prywatna, zbiera pieniądze, zajmuje się, wysyła etc.

Innymi słowy jest to "załatwiane" poza Klubem i to trzeba wyraźnie podkreślić, żeby nie było niedomówień w tej kwestii ;-)

Ja z kolei oczekuję od klubu a raczej od klubowiczów większego zaangażowania w budowę strony klubu Malawi. (...) Pytam się co z resztą, gdzie artykuły o rybach i akwaria owszem są ale sprzed kilku lat nic aktualnego

Akurat ta sfera nie jest zastrzeżona wyłącznie dla Klubowiczów. Jeśli się czujesz na siłach nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przygotować jakiś ciekawy materiał, który następnie zostanie opublikowany na stronach Klubu. Być może problemem jest to, o czym już wcześniej napisałem w innym wątku, a mianowicie, że dostęp do wiedzy i zawartości merytorycznej serwisu jest powszechny i dlatego wychodzi się z założenia, że to się należy każdemu "z urzędu".

Nie obraź się Kolego, ale nie za bardzo rozumiem tok rozumowania i prezentowaną przez Ciebie postawę roszczeniową cyt. "oczekuję od klubu a raczej od klubowiczów większego zaangażowania w budowę strony klubu Malawi". Dlaczego tylko Klubowicz miałby się natrudzić i napracować (bo jest Klubowiczem), a Ty miałbyś mieć możliwość nieograniczonego dostępu do tego wszystkiego (bo jesteś "tylko" forumowiczem ?

--

Tak jak Kolega marek_z_81 słusznie zauważył, pytanie w tym wątku dotyczy kwestii czego oczekuje od Klubu potencjalny forumowicz zainteresowany przystąpieniem do Naszej organizacji, a nie tego co mu się nie podoba.

Opublikowano
Bardzo ładnie napisane. Juz kiedyś słyszałem takie slogany tylko kilkadziesiąt laty temu.

Rozumie ze dasz cos od siebie np jakiś ciekawy artykuł napiszesz. I już nie długo zawitasz w szeregi klubowiczów.

Akurat ja nie mam jeszcze takiej wiedzy jak co nie którzy z tutaj obecnych,na razie jestem na etapie jej pogłębiania. Czego się nauczę od was to staram się dzielić tym na forum,na którym udzielam się w miarę moich możliwości. Akwarium postawię dopiero jak zmienię meble,taki był warunek mojej żony, wtedy coś zamyślam napisać.Niestety jak na złość wyskakują jakieś nieprzewidziane wydatki i cholera jasna mnie bierze bo połknąłem bakcyla i chciałbym mieć swoje Malawi.Są jednak tu osoby które niejeden już zbiornik postawiły więc dziwię się dlaczego wolą pochwalić się tym na forum a nie zawrzeć tego w formie artykułu.Po za tym gdyby od czasu do czasu ktoś swoje spostrzeżenia odnośnie danego gatunku zawarł w formie artykułu wszyscy byśmy na tym skorzystali.

Do klubu zamierzam wstąpić dopiero jak postawię zbiornik,bo na razie nie czuję się godny tego zaszczytu.

Opublikowano

racja dla klubowiczów, a podkładki pod myszki? kto to teraz tego używa myszki są taki że gładka powierzchnia i podkładka zbędna, ja nie wstępuję w szeregi klubowiczów bo po pierwsze szkoda kasy bo i tak w sumie nie wiadomo na co ona idzie, nie jest to jasno i precyzyjnie napisane, po drugie nic mi to nie wnosi poza zmianą statusu, póki co czekam na zmiany typu sensowne zniżki na zakup pokarmów, ryb i innego sprzętu do akwarium oraz tak jak kolega wyżej napisał zdaje się Coolphone brak wyraźnego udziału w życiu Klubu Malawi Prezesa i marazm, nic się nie dzieje oraz to że organizacja spotkań malawijskich to tylko i wyłącznie Śląsk, a nie powiedzmy środek Polski by każdy lub większość był w stanie na takowe spotkanie dotrzeć, robicie po swojemu i mam wrażenie że tylko kto mieszka na południu Polski ma lepiej tak to wynika z tego co piszecie i gdzie organizujecie. Byłem rok temu na Zoobotanice i chętnie przyjadę i w tym roku pomimo odległości ale akacje typu ognisko z noclegiem taki kawał ode mnie to sorry nie dziwota, że nie skorzystam z tego. To tyle! Pozdrawiam.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.