Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem wam tylko jedno:

Czy w chwili obecnej wyobrażacie sobie sytuację że Klub Malawi musi zakończyć swoją działalność z braku funduszy?

Wyobrażacie sobie że ten serwis przestaje istnieć?

Odpowiedzcie sobie tak w głębi duszy na spokojnie

Opublikowano

Meszek. Ja jestem wdzieczny za kazda pomoc. I zawsze dziekowalem za to ze uzyskiwalem wiele rad i sugestii. Ja naprawde jestem chetny zapłacić za to ze moge spedzac tutaj wiele godzin dziennie i uczyc sie razem z wami. I chce wprowadzic oplate za dodawanie postow. Bo uwazam ze za to niech placi kazdy kto chce zakladac nowy temat. Jezeli wprowadzimy oplate za korzystanie z forum to oplaci ono samo siebie. I uwazam ze to bedzie dobry start aby poprawic sytuacje w klubie malawi.

Opublikowano

Kolego Bezprym ale o co chodzi?

A o to że każdy tylko: ja dam ale wy też coś dajcie.Ja dopiero o biotopie Malawi dowiedziałem się na tym forum a wpadłem tu przypadkowo w poszukiwaniu inspiracji do mojego akwarium.Spodobało mi się postanowiłem ałożyć sobie też taki zbiornik.Fakt z przyczyn odemnie niezależnych zmuszony jestem z tym trochę się wstrzymać,ale sobie myślę forum fajne ludzie wspaniali z małymi wyjątkami.Poczułem jakąś więż mówię postawię zbiornik zapiszę się do Klubu lepiej tutaj niż do Towarzystwa Różańcowego :). Składką była niewielka mówię wyskrobie się. Klub miał trudności finansowe podnióśł składkę jego prawo bez powodu tego nie zrobił.Z pustego jak to się mówi I Salomon nie naleje. Jakoś mnie do wstąpienia nie zniechęciło. Niech w końcu do was niech też to dotrze żę Klub z czegoś musi utrzymywać ten serwis.

--

Klub ma na celu popularyzacje biotopu Malawi i robi to doskonale.Ma na celu zrzeszanie miłośników pielęgnic afrykańskich jeziora Malawi i w miarę swoich możliwości próbuje to robić więc dlaczego nie możemy mu w tym pomóc.

--

Zastanawialiście się nad tym co będzie jeśli tego serwisu zabraknie.Pozostaną takie pseudofora akwarystyczne, w których prym wodzić będą ci pseudohodowcy ,którzy zostali stąd wywaleni ze stałym zakazem dostępu np.kolega Kroczek. Nie dostarczajcie im jeszcze jednego kontrargumentu i pomyślcie o tych biednych rybach.

• Dziękuję 6
Opublikowano
Ja jestem wdzieczny za kazda pomoc. I zawsze dziekowalem za to ze uzyskiwalem wiele rad i sugestii. Ja naprawde jestem chetny zapłacić za to ze moge spedzac tutaj wiele godzin dziennie i uczyc sie razem z wami.

Ja jestem w stanie placic 40 zl na rok. Bez zadnych ukrytych oplat itp itd. Daje 40 dychy i jestem pelnoprawnym czlonkiem klubu.

Fajnie, że postawiłeś sprawę jasno i napisałeś na ile sobie możesz pozwolić jeśli chodzi o wysokość składki członkowskiej. Kiedyś w wątku PRACA napisałeś:

A ja jestem programistą. Specjalizuje sie w jezykach JAVA, C# oraz Objective C.

Zmierzam do tego, że wsparcie materialne niekoniecznie jest najważniejsze. Czasami można podziękować w inny sposób, który może się okazać bardziej wartościowy od uiszczenia określonej kwoty tytułem składki członkowskiej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przeczytałem Wasze posty i nie kłamiąc, krew mi się zagotowała!!!

Zachowujecie się jak dzieci w przedszkolu, chętnie spotkał bym się z Wami wszystkimi i powiedział kilka słów osobiście.

Wracając do tematu, pretensji macie sporo, ale pytam, gdzie są klubowicze? Czy padła jakaś jedna propozycja lub został zrealizowany choć jeden pomysł przez klubowiczów, nie przypominam sobie, każdy tylko potrafi mówić i zwalać winę na innych, zresztą to nic nowego, można sięgać pamięcią kilka lat wstecz.

Dlaczego zostałem prezesem?

Bo nie było chętnej osoby, zapomnieliście, wiele osób się odwróciło, zapomniało, że jest KM.

Dlaczego się zgodziłem na to stanowisko? Bo nie był mi obojętny klub, co by było gdyby nie zebrało się 5 osób chcących to pociągnąć?

Teraz gdy klub się podnosi z kolan, znów robi się kwas.

Odnośnie składek, po to zostały podniesione, by właśnie trochę podnieść klub, by było z czego działać, jeśli ktoś uważa, że 70zł na rok to dużo, to niech nie przystępuje, bo po co? Przecież klub nic nie daje, a klubowicz nie dostaje wspaniałych gadzetów, nie ma wycieczki nad Malawi, więc po co płacić? Taka postawa i takie postępowanie na pewno nie doprowadzi do niczego dobrego. Po podniesieniu składek w zeszłym roku nie byliśmy stratni, a widać było komu zależy na klubie. Obniżenie składki w tym momencie przyniesie stratę, mimo, że jest kilka osób, wspaniałych sympatyków, którzy mówią, że przystąpią do klubu jak obniżymy składkę. O czym to świadczy? nie będę już komentował.

Jeśli drodzy klubowicze uważają, że zarząd jest kiepski i nic nie robi, nic nie organizuje, a jest wśród was 5 osób, które sądzą, że zmienią oblicze klubu to macie przecież możliwość odwołania zarządu, wystarczy zwołać walne, jak dla mnie może być za tydzień w niedzielę o 21. Tak wynika z regulaminu, ale pewnie nie czytacie takich pierdół.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sory, ale emocje wzięły górę, niemniej jednak prawda jest brutalna. Jeśli atakowany jest zarząd lub choćby jeden z członków to także atakowany jestem ja, a ja nie lubię niedomówień i kwasów, więc mówmy otwarcie.

Jeszcze raz powiem, obniżenie składek nie spowoduje lepszego życia KM, a wysokość składki nie jest przeszkoda, by zostać klubowiczem, pod warunkiem, że komuś zależy na przystąpieniu i przyszłości klubu. Obniżenie składki nie spowoduje większej liczby atrakcji, gadzetów itp. Dla mnie jest to logiczne.

Sądzicie, że zarząd jest w stanie zaspokoić wszystkich? Zmusić do napisania artykułów lub innej działalności? A może to my mamy to robić, a reszta szacownego grona będzie krytykować? Niestety od tego jesteście także Wy klubowicze, jeśli jest inaczej, to sam zarząd jest niepotrzebny. Od Was zależy czy napiszecie coś fajnego, przyjedziecie na spotkanie lub zorganizujecie je gdzieś u siebie, ale tak się nie dzieje. dlaczego?

Było z naszej strony kilka propozycji, ale nie było odzewu, ani jeden klubowicz się nie odezwał.

Może do większego działania potrzebujecie innego stanowiska w klubie, drobnego napisu nad nickiem? Wtedy ewentualnie coś tam postaracie się zrobić? Niestety takie sceny mają miejsce, jest to dla mnie, co najmniej obłudne.

jesteś klubowiczem, działaj, zrób coś, zaproponuj, a nie zwalaj winy na zarząd, bo my nikogo nie zmusimy do działania.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Witam

Cieszę się znowu zobaczyć naszego Prezesa na forum i że zadał sobie trud odzewu do narodu. Jestem pod wrażeniem.

Po przeczytaniu tego co Pan Szanowny Prezes napisał mi się krew nie zagotowała ale mnie zalała. Najlepiej jest zrzucić winę na kogoś innego, po prostu odbijając piłeczkę. Innego wniosku z tego tekstu nie można wyciągnąć. Zawsze i wszędzie był i jest ktoś kto kieruje pracami. Kto czuwa nad wszystkim. A u nas w klubie ostatnio tego zabrakło. Wiec nie można teraz mieć pretensji do nikogo jeżeli samemu się nie jest w porządku. Przychodzi mi na myśl jedno powiedzenie "Nie można mieć pretensji do garbatego że ma proste dzieci" A Ty Szanowny Prezesie tak postąpiłeś. Ile razy słyszałem że Zarząd ma ostateczną decyzje i że Zarząd decyduje no ile razy? W innych postach zadawałem pytanie nie raz od czego "my klubowicze jesteśmy"

Jestem wdzięczny że zostałeś Prezesem i uratowałeś KM - bardzo wdzięczny. I jak już się podjąłeś tej funkcji to powinieneś ją dobrze sprawować. A czy to dobrze wypełniłeś to zadaj sobie pytanie sam sobie. Co do organizacji jakiś spotkań, właśnie jakiś spotkań tylko jakich? Sami zorganizowaliśmy sobie to spotkanie które teraz będzie. I zobacz ilu jest chętnych, czyli można da się?

Odnośnie składek, po to zostały podniesione, by właśnie trochę podnieść klub, by było z czego działać, jeśli ktoś uważa, że 70zł na rok to dużo, to niech nie przystępuje, bo po co

Tak chyba nie powinien podchodzić do tego Prezes KM, któremu leży dobro tego co się powoli kończy. Taka wypowiedz powinna być wyrażona na podwórku. I nie chce słyszeć, że poniosły Ciebie nerwy. Moja wypowiedz Nie jest skierowana do członkow Zarządu.Chyba nie chce się już denerwować.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę.

• Dziękuję 5
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.