czjakub Opublikowano 5 Lutego 2013 #1 Opublikowano 5 Lutego 2013 Witam wszystkich. Mam na imię Kuba, jestem z Płocka i chyba powoli uzależniam się od mojego akwa, które ma dopiero 1,5 tygodnia Dopiero zaczynam przygodę z akwarystyką i na start wybrałem Malawi. Mój zbiorniczek to standardowe 112L (80x35x40 - większego niestety wstawić nie mogłem bo wielkość stolika nie pozwala). Filtracja to póki co Aquael FZN-2. Oświetlenie Diversa LED Intenso 21.6W. Grzałka Tetra 100W. Do akwarium w tej chwili wlany Special Blend i wrzucone trochę płatków dla ryb jako inicjator pożywki dla bakterii Poniżej kilka fotek dojrzewającego zbiornika (woda lekko mętna bo musiałem zrobić przemeblowanie kamieni kilka minut temu a i fotki robione telefonem, który trochę prześwietla ).
eljot Opublikowano 5 Lutego 2013 #2 Opublikowano 5 Lutego 2013 Mój zbiorniczek to standardowe 112L (80x35x40 - większego niestety wstawić nie mogłem bo wielkość stolika nie pozwala) Witaj, od czegoś trzeba zacząć Filtracja to póki co Aquael FZN-2. Wypełnij go całego ceramiką i dla haremu saulosi jako "biolog" w zupełności starczy. Później będziesz mógł uzupełnić o jakiegoś mechanika. ------------------------- Pomyślałbym o jakiś tle, folia lub arkusz czarnego spienionego pcv.
czjakub Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor #3 Opublikowano 5 Lutego 2013 Wypełnij go całego ceramiką i dla haremu saulosi jako "biolog" w zupełności starczy. Później będziesz mógł uzupełnić o jakiegoś mechanika. Taki jest plan Jutro wybieram się do sklepu zoologicznego żeby zakupić ceramikę.
Post_Mortem Opublikowano 5 Lutego 2013 #4 Opublikowano 5 Lutego 2013 I koniecznie pomyśl o jakimś przykryciu od góry, bo Ci ryby "pouciekają" ;-)
czjakub Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor #5 Opublikowano 5 Lutego 2013 I koniecznie pomyśl o jakimś przykryciu od góry, bo Ci ryby "pouciekają" ;-) Mam nadzieję, że nie pouciekają (zapowiem im przed wpuszczeniem do akwa) Jakoś akwa z pokrywą mi się nie widzą.
Damian87 Opublikowano 5 Lutego 2013 #6 Opublikowano 5 Lutego 2013 Witamy na forum Fajnie sie baniaczek prezetuje Powodzenia
czjakub Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor #7 Opublikowano 5 Lutego 2013 Witamy na forum Fajnie sie baniaczek prezetuje Powodzenia Dzięki. Jakoś nie do końca jednak to ułożenie kamieni mi się podoba ale w 112L trochę jakoś ciężko mi to ułożyć (przydało by się większe akwa )
Damian87 Opublikowano 5 Lutego 2013 #8 Opublikowano 5 Lutego 2013 W lewym rogu bym cos wyzej dal.Staraj sie zaslonic sprzet Aranz bedziesz zmienial jeszcze z 10 razy i czarne tlo na tyl:)
czjakub Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor #9 Opublikowano 5 Lutego 2013 W lewym rogu bym cos wyzej dal.Staraj sie zaslonic sprzet Aranz bedziesz zmienial jeszcze z 10 razy i czarne tlo na tyl:) Tło koniecznie tylko muszę połazić po sklepach i znaleźć czarne spienione PCV. Folii już nie nakleję bo jest za ciasno za akwa na manewry z folią.
oleraf Opublikowano 5 Lutego 2013 #10 Opublikowano 5 Lutego 2013 Witaj. Popieram Post-Mortem. Przykryj baniak, nie chodzi tu o pokrywę ale np. bezbarwna pleksi będzie dobrym wyborem. Będzie prawie niezauważalna, a lepiej zrobić tak niż tracić co jakiś czas rybę. Co do aranżacji - bardzo fajna. Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi