krzysiek2301 Opublikowano 7 Lutego 2013 #21 Opublikowano 7 Lutego 2013 Kamienie dotykają styropianiu na dnie także bez obaw. Belka oświetleniowa fajna ale nie polecam lampy Diversa LED Intenso bo to dziadostwo jest (opis w dziale Testownia). Spoko kolego, zapytałem o te kamole bo lepiej być ostrożnym
sieran Opublikowano 7 Lutego 2013 #22 Opublikowano 7 Lutego 2013 Proponuje dorzucić kubełek, a kaskadę zamontować na boku akwarium... bo teraz nie masz ruchu wirowego wody i kupska będą zalegać.
marek_z_81 Opublikowano 7 Lutego 2013 #23 Opublikowano 7 Lutego 2013 chodzi Ci o oświetlenie bardziej frontowej szyby, żeby wyeliminować lustro? Dokladnie, tylko teraz doczytalem, ze kolega ma tlo po za akwarium.
Charlotte Opublikowano 10 Lutego 2013 #24 Opublikowano 10 Lutego 2013 Nie wiem czy dobrze widzę, ale anubias jest posadzony w piasku. Kłącze powinno być odkryte (zielona część korzenia). Ja swoje anubiasy przymocowałam żyłką do skał i ładnie rosną.
czjakub Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor #25 Opublikowano 11 Lutego 2013 Nie wiem czy dobrze widzę, ale anubias jest posadzony w piasku. Kłącze powinno być odkryte (zielona część korzenia). Ja swoje anubiasy przymocowałam żyłką do skał i ładnie rosną. Wezmę to pod uwagę -- Mam małe pytanie odnośnie filtracji. Tak jak na początku pisałem aktualnie pracuje u mnie jako filtr FZN-2 i ten musi zostać. A co polecacie na mechanika?? Jaki filtr wewnętrzny??
firefighter1 Opublikowano 11 Lutego 2013 #26 Opublikowano 11 Lutego 2013 Dla ciebie raczej Aquael circulator 1000 lub Weipro TC-1000. Weipro mam zamkniętą konstrukcje więc przy wyciąganiu do czyszczenia nie wpadnie ponownie połowa syfu, chyba że będziesz coś wkładał do środka na gąbkę Aquaela i dopiero go wyciągał bo tak to syzyfowa praca filtra skoro przy wyciąganiu spora część znowu ląduje w akwarium.
czjakub Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor #27 Opublikowano 11 Lutego 2013 Dla ciebie raczej Aquael circulator 1000 lub Weipro TC-1000. Weipro mam zamkniętą konstrukcje więc przy wyciąganiu do czyszczenia nie wpadnie ponownie połowa syfu, chyba że będziesz coś wkładał do środka na gąbkę Aquaela i dopiero go wyciągał bo tak to syzyfowa praca filtra skoro przy wyciąganiu spora część znowu ląduje w akwarium. Dzięki za radę. Weipro nie ma chyba ruchomej głowicy a to go dyskwalifikuje. Będę musiał pomyśleć nad jakimś sposobem wyciągania Aquaela
firefighter1 Opublikowano 11 Lutego 2013 #28 Opublikowano 11 Lutego 2013 Ja miałem do Aquaela taki koszyk w który się gąbkę wkładało ale i tak część odpadała i jeden wielki syf był.
aarset Opublikowano 11 Lutego 2013 #29 Opublikowano 11 Lutego 2013 Weipro nie ma chyba ruchomej głowicy a to go dyskwalifikuje. Będę musiał pomyśleć nad jakimś sposobem wyciągania Aquaela Wystarczy przed wyciągnięciem gąbki włożyć ją w woreczek foliowy.
gregor Opublikowano 11 Lutego 2013 #30 Opublikowano 11 Lutego 2013 Ja mam założoną gęstą gąbkę z rowkami,i przy wyciąganiu nic z niej nie odpada:)
Rekomendowane odpowiedzi