Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem i zarazem zagadkę. Kupiłem kiedyś pyszczaki i po 3 miesiącach jeden Yellow marnie wygląda, nie chce rosnąć jest o połowe mniejszy od innych.

Jak daje im jedzenie granulki i płatki to widać że podpływa i zajada ale czemu nie rośnie i jest słabszy od reszty ?

Opublikowano

mam tak u saulosi, najsłabsza samica jest dużo mniejsza od pozostałych, często podgryzana, nawet miałem ja odłowić, ale jest jednocześnie najodważniejsza i najciekawsza ze wszystkich co bardzo mi się podoba.

co do wielkości to ot natura.

Opublikowano

U mnie ani jedna ryba nie odbiega rozmiarami od pozostałych. Zainwestujecie w dobry pokarm i zobaczycie różnice. Na tropicalu i mrożonce za 2 zł nie urosną wam, tego jestem pewien.

Opublikowano

Zdarza się że któraś z ryb ma jakiś "defekt" i po prostu wolniej rośnie, z czasem powinna dołączyć do reszty. Jeśli nie, to oznacza jakąś wadę genetyczną. Wolniej rosną również samice mocno "eksploatowane" :) przez samca.

Opublikowano
U mnie ani jedna ryba nie odbiega rozmiarami od pozostałych. Zainwestujecie w dobry pokarm i zobaczycie różnice. Na tropicalu i mrożonce za 2 zł nie urosną wam, tego jestem pewien.

osi

hikari

naturefood...co z tego mam wyrzucić, bo słabej jakości?

Opublikowano

naturefood

hikari

new era

o.s.i.....itp

najpierw zapytaj czym kto karmi pozniej pisz tego typu posty o mrozonkach za 2 zl

Opublikowano

Nie miałeś kolegi w klasie, który cały czas był o głowę niższy a teraz po latach jest o głowę wyższy he he:D, natury nie oszukasz. U mnie najmniejszy saulosi był wiecznie goniony bo był najsłabszy w stadzie, teraz ku mojemu zdziwieniu okazał się samcem, zaczął rosnąć i zaczyna się odgrywać za wcześniejsze maltretowanie.