Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pracuje falownik JVP 101, ale nawet delikatny ruch wystarczy, a ilość blików jest związany z ilością LEDów, fajny jest efekt podczas ściemniania bo przy słabnięciu mocy oświetlenia zanikają bliki stopniowo i ma się wrażenie stopowania prądu wody aż do zatrzymania, a to tylko złudzenie bardzo realne. U mnie na noc falownik jest automatycznie wyłączany.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dzięki za pomoc. Chodzi mi raczej o efekt takiego pół mroku po bokach. Idealnie widać strumień światła. Firefighter to co masz u siebie bardzo mi się podoba ale to nie jest ten efekt jak dla mnie. Poza tym nie chcę się bawić w robienie pokrywy czy listwy. Na filmie widać, że koleś użył jednego 10W halogenu LED- pytanie tylko jakiego?

Opublikowano
Dzięki za pomoc. Chodzi mi raczej o efekt takiego pół mroku po bokach. Idealnie widać strumień światła. Firefighter to co masz u siebie bardzo mi się podoba ale to nie jest ten efekt jak dla mnie. Poza tym nie chcę się bawić w robienie pokrywy czy listwy. Na filmie widać, że koleś użył jednego 10W halogenu LED- pytanie tylko jakiego?

Ja mam taki efekt dokładnie jak na filmiku ! To są halogeny ledowe 10W o temperaturze barwowej 6500K !

Refleksy takie uzyskasz od takich halogenów , na żywo o wiele lepiej to wygląda i bardziej naturalnie niż na filmiku ! Polecam

• Dziękuję 1
Opublikowano

Stan dobrze prawi to halogen led 10W 6500K. Filmik na którym chcesz się wzorować jest autorstwa naszego kolegi z forum ESKU. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz. Szukaj w dziale DIY "Akwa ESKU - od podstaw".

• Dziękuję 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżę temat ponieważ zakupiłem sobie RAMPĘ i mam w związku z tym kilka pytań.

Mój umysł nie bardzo ogarnia schematu podłączenia tego ustrojstwa więc proszę o pomoc. Czy dobrze rozumiem że będą mi potrzebne 2 zasilacze i 2 timery? Czy ktoś mógłby rozrysować jak to dokładnie połączyć? I najważniejsze czy Wasze układy nadal działają sprawnie? Z góry dziękuję za pomoc.

--------------

ASTEK wielkie dzięki. Rampa działa. Jesteś WIELKI :-)

Opublikowano
Dokładnie to mam. Kliknij w VIDEO w moim podpisie, a projekt jest w DIY.

Film jest słaby pod kontem balansu bieli, ale dokładnie tak to wygląda.

siemka

mozesz mi powiedziec ile tam jest litrow do akwa z filmu ??

ile masz tam masz tych halogenow i o jakiej mocy

bo wlasnie do siebie chce do 360 zamontowac

dziekuje bardzo

Opublikowano
bo wlasnie do siebie chce do 360 zamontowac

Daj dwa halogeny o mocy 10W każdy i o barwie światła zimnej 6500K. W zupełności Ci to starczy . To w kwestii halogenów. Jeżeli chodzi o baniak w/w to tam bodajże są diody wpakowane ale szczegóły to już firefighter.