Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A orientuje się ktoś może czy takie halogeny działają ze ściemniaczem? Czy zasilacz który jest w nich wbudowany obsługuje ściemniacz? Można by symulować poranek, dzień i zachód słońca takim halogenem :)

Opublikowano
A orientuje się ktoś może czy takie halogeny działają ze ściemniaczem? Czy zasilacz który jest w nich wbudowany obsługuje ściemniacz? Można by symulować poranek, dzień i zachód słońca takim halogenem :)

hehe..w zeszłym tygodniu pytałem o to 'mojego ' dostawcę - ponoć istnieją!

Opublikowano

Ale co istnieje? :-D Jakoś nie załapałem ;)

To że ściemniacz czasowy istnieje to wiadomo. Chodzi o to że aby to działało musi być odpowiedni zasilacz który dogada się ze ściemniaczem. Takie zasilacze można kupić ale czy te wbudowane w halogenach zadziałają? W razie czego to pewnie by się dało podmienić ten zasilacz w halogenie ;)

Opublikowano

To że halogeny LEDowe działają za ściemniaczami to pewne na 100% niestety nie wszystkie i trzeba zwrócić uwagę na to przy kupnie. "Ściemniane" są zwykle droższe.

Mnie zainteresowała inna rzecz:

To że ściemniacz czasowy istnieje to wiadomo.

No istnieje ale napisz gdzie go kupić bo ja szukam od jakiegoś czasu i jakoś znaleźć nie mogę.

Opublikowano

Mam takie żarówki jak pokazał firefighter1 w paru miejscach w mieszkaniu. Świecą super. I nie trzeba już dodatkowych zasilaczy do nich. Z nich też można by zrobić lampę oświetleniową do akwa.