eljot Opublikowano 25 Lutego 2013 #31 Opublikowano 25 Lutego 2013 Czerwieni nie uświadczysz zbyt wiele a już nadającej się do 240l osobiście nie widzę, w innym kolorze zaproponuje rdzawego. Ryba nieterytorialna fajnie uzupełni obsadę.
lufa555 Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor #32 Opublikowano 25 Lutego 2013 Wielkie dzięki za podpowiedź. Szukałem w bazie ryb ale jak pisałeś ciężko coś znaleźć do małego akwa.
elozox Opublikowano 25 Lutego 2013 #33 Opublikowano 25 Lutego 2013 No nie wiem ja bym zaryzykowal ta obsade z ff
Post_Mortem Opublikowano 25 Lutego 2013 #36 Opublikowano 25 Lutego 2013 fire fish Wszystko fajnie, tylko że to nie jest ryba występująca w naturze.
lufa555 Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor #37 Opublikowano 25 Lutego 2013 Chyba zostanę przy 2 gatunkach. Saulosi i Maingano w zestawieniu 1+4. Nad rdzawym będę myślał.
Post_Mortem Opublikowano 25 Lutego 2013 #38 Opublikowano 25 Lutego 2013 Chyba zostanę przy 2 gatunkach. Saulosi i Maingano w zestawieniu 1+4. Nad rdzawym będę myślał. Jeśli nie jesteś pewien jaki miałby to być gatunek to jest dobre rozwiązanie. Na dołożenie trzeciego gatunku masz czas - gorzej w drugą stronę. Ja się długo zastanawiałem nad trzecim gatunkiem do swojego akwarium i w końcu się zdecydowałem na C. afra. Ale teraz gdy msobo zaczęły dorastać i w akwarium zaczęło się robić zamieszanie to niestety żałuję swojej decyzji i zacznę niebawem szukać nowego domu dla swoich afr.
lufa555 Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor #39 Opublikowano 25 Lutego 2013 2 gatunki na dzień dobry o podobnych wymaganiach mi wystarczą. Widziałem dorosłe saulosi i nie są takie małe. Do tej pory największą moją rybą był grubowarg syjamski o wielkości około 12cm i już wydawał mi się za duży do 240l. Wydaje mi się, że saulosi i maingano będą się równoważyć i pasować do mojego akwarium.
Bezprym Opublikowano 26 Lutego 2013 #40 Opublikowano 26 Lutego 2013 Rozważ jeszcze może dodanie labidochromisa perlmuta,ładna rybka i fajnie będzie kontrastować z maingano.
Rekomendowane odpowiedzi