Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich, chciałem się doradzić czy to dobra obsada jak dla początkującego malawisty. Czekam na opinie fachowców. Zbiornik to 150x50x50.

-Labidochromis Caerules

-Cynotilapia Afara Cobue

-Idotropheus Sprengerae

-Melanochromis cyaneorhabdos "maingano" lub Pseudotropheus Acei lub Metraclima zebra chilumba (co lepiej wybrać z tego??)

chyba ze ktoś zaproponuje jakaś kolorowa obsadę co by się bardziej nadawała?

Posted

propozycja Eliota jest Bardzo dobra i kolorowa, ciężko ci będzie znaleźć wśród pyszczaków tej wielkości kolory inne niż żółty i niebieski a Eliot ci znalazł :)

Posted

Dzięki za pomoc.Kupię po 10 sztuk z każdego gatunku a jak podrosną to część odłowię. Chciałbym jeszcze aby ktoś polecił jakiś jadłospis dla nich. Coś co mogę kupić na giełdzie akwarystycznej w Łodzi razem z rybami. Jaki konkretnie pokarm powinienem im podawać aby zdrowo rosły:) Może to być tylko suchy pokarm?

Posted

Witaj

Dieta powinna wyglądać na 60%-40% z przewaga mięska:-).

Proponuje Nf cichild , Osi spiruline, Osi cichild flakes Nf color i jakaś mrożonką(kryl, krewetka,oczlik,wodzien).

Oczywiscie mozesz nie podawać mrożonek, ja jednak jestem za.

Oczywiście możesz podawać także inne mniej polecane przez niektórych pokarmy Hikari(excel,gold, staple).

Osobiście polecam pierwszy zestaw :-).

Posted

Mam jeszcze pytanie co do obsady czy taka opcja może być dobra?? Bardziej mi się podoba ale nie wiem czy nie będzie jakiś komplikacji.

-Labidochromis Caerules

-Cynotilapia Afra Cobue

-Pseudotropheus Demasoni

-Maylandia Estherae Red Red