Slawek-meszek Opublikowano 20 Września 2012 #31 Opublikowano 20 Września 2012 NF sie Macku nie namacza wiec sypiesz normalnie do wody tylko w małych ilościach żeby jak najmniej spadli A OSI to płatki jak się namoczą to same spadną
Maciek Opublikowano 20 Września 2012 Autor #32 Opublikowano 20 Września 2012 Wiem że się nie namacza, nie chodzi mi o rozmiękczenie pokarmu tylko o zatopienie go a to różnica nie :)ale z tego co widzę to rybki pobierają pokarm z tafli wody i zajefajnie skubią skałki, po prostu czad 1
chlodnica Opublikowano 21 Września 2012 #33 Opublikowano 21 Września 2012 jeżeli podczas karmienia będziesz miał włączoną cyrkulację wody to każdy pokarm zatonie u mnie np nie pobierają pokarmu gdy wyłączę cyrkulator (tak się widocznie przyzwyczaiły)...i przy tym wyłapią każdy kąsek z całą pewnością obserwacja podczas karmienia sprawia mi dużo więcej przyjemności aniżeli gdyby pobierały pokarm z powierzchni wody i łykały go wraz z powietrzem...
Maciek Opublikowano 21 Września 2012 Autor #34 Opublikowano 21 Września 2012 Obserwacja tego jak jedzą jest super, tu się z tobą zgodzę, bardzo lubię patrzeć jak ryby polują na żywy pokarm... Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Post_Mortem Opublikowano 21 Września 2012 #35 Opublikowano 21 Września 2012 W moim przypadku, pomimo działającego cyrkulatora większość granulek NF i płatków O.S.I. jest zjadana przez ryby z powierzchni wody, a to co wpadnie jest od razu wyłapywane w toni, więc nic nie opada na dno i nie "leci" do filtra. Jedyne 10 sekund patrzenia jak rybki jedzą i niestety koniec przyjemności (dla mnie i dla rybek) ;-)
Maciek Opublikowano 4 Października 2012 Autor #36 Opublikowano 4 Października 2012 Właśnie odebrałem paczkę żywieniową od akwarystyczny24 m.in Vivid color, Fresh water O.S.I i Premium cichlid, premium cichlid plant Naturefood a z racji tego że ostatnio się pomylili i przysłali mi nie zamówiony pokarm premium plant to w dzisiejszej paczce dostałem NF premium cichlid plant-s i dwa worki spiruliny, jeden JBL a drugi mniejszy Ocean Nutrition Spirulina. Mina kuriera była bezcenna kiedy wyjmowałem z pudełka te dwa worki spiruliny, prawie zwiał mi z domu bez potwierdzenia odbioru myślał, że trafił na nowy kanał przerzutowy zioła ale wytłumaczyłem wszystko i obyło się bez policji:mrgreen: , tak więc mam już chyba wszystkie składniki, resztę kupię w przydomowym akwarystyku, a czy mogę jeszcze podawać suszone larwy czerwonych komarów, mam pojemnik sery i karmię nimi bojownika i nic mu nie jest, tylko czy pyśki mogą to jeść?
pablojogi Opublikowano 4 Października 2012 #37 Opublikowano 4 Października 2012 z tego co im podasz zdecydowanie starczy i te larwy bojownik niech je:))))
Maciek Opublikowano 4 Października 2012 Autor #38 Opublikowano 4 Października 2012 ale niech je bo zaszkodzą pyśkom czy jak?, na razie mam dostęp do dobrych jakościowo żywych pokarmów, a nie chcę podawać mrożonek, dlatego pytam
pablojogi Opublikowano 4 Października 2012 #39 Opublikowano 4 Października 2012 nie wiem czy zaszkodzi, np.: ochotka szkodzi bo ciężkostrawna, a jak z Twoimi larwami? ja tam bym nie eksperymentował bo i po co.
zdrowy_zab Opublikowano 4 Października 2012 #40 Opublikowano 4 Października 2012 ochotka szkodzi bo Bo żyje w kwaśnych wodach.
Rekomendowane odpowiedzi