Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Forumowiczów :)

Mam do Was pytanie. Czy chcielibyście kupować mrożonki przez internet?

Mam na myśli pakunki po 5, 10 blistrów wysyłanych pocztą/kurierem.

Obecnie nie spotkałem się z możliwością kupna mrożonego pokarmu dla naszych podopiecznych przez internet, a jest to na pewno oszczędność czasu.

Jakie jest Wasze zdanie? ;)

Posted

Mrożony pokarm dostarczany za posrednictwem poczty? No nie żartuj, przecież nawet przy przesyłkach priorytetowych nie ma mozliwości dostarczenia w krótszym czasie niż doba, więc pomysł raczej nie trafiony, co do przesyłki kurierskiej, to nie orientuję się co prawda ile może trwać doręczenie przesyłki (nigdy nie informowałem się u doręczycieli ile trwała dana dostawa) ale podejrzewam, że też kilkanaście/kilkadziesiąt godzin- więc pokarm nawet przy najlepszym zabezpieczeniu termicznym nie utrzyma właściwej temperatury w transporcie, no i poza tym stosunkowo wysokie koszty (w odniesieniu do iwartosci potencjalnych zakupów- no chyba, że planujesz zakupy rzędu kilkunastu kilogramów), więc i ten pomysł jest raczej bez przyszłości. Ja nie wyobrażam sobie zakupów pokarmów mrożonych realizowanych za pośrednictwem poczty czy przesyłek kurierskich.

Posted

Kupowałem pcv za pośrednictwem poczty wyobraź sobie że pcv dojechało do mojego miasta w ciągu doby ale za nim kurier dostarczył paczkę z sortowni na pocztę i listonosz ruszył cztery litery minęło 4 dni a teraz wyobraź sobie mrożonki jadące do ciebie 4 dni bez lodówki...

Posted

tan-mal we współpracy z jakąś firma oferował takie usługgi na terenie dużych aglomeracji - nie wiem jak teraz - pomysł dobry ale tylko w takim przypadku że zamiawiasz aa dystrybucja nastepuje u Ciebie w mieście w kilka godzin, lub na umówiona godzinę... nie widze opcji żebym zamówił coś takiego kurierem

Posted

no bo poczta w Polsce tak funkcjonuje.

A jesli chodzi o kuriera to istnieje takie cos jak przesylka gwarantowana do 9 wiec jest taka mozliwosc.

Ja zamawiam przez internet mrozonki i zawsze sa na drugi dzien zamrozone a dostatcza je dhl

--

no bo poczta w Polsce tak funkcjonuje.

A jesli chodzi o kuriera to istnieje takie cos jak przesylka gwarantowana do 9 wiec jest taka mozliwosc.

Ja zamawiam przez internet mrozonki i zawsze sa na drugi dzien zamrozone a dostatcza je dhl

• 2 weeks later...
Posted

Są specjalne opakowania, specjalne wkłady ale.. no właśnie - pewnie cena takiej przesyłki była by kosmiczna, a na pewno już na tyle wysoka , że nie uzasadniała by zakupu co jakiś czas w lokalnym sklepie.

Ja kupuję normalnie, w zaprzyjaźnionym punkcie.

Biorę hurtem (mieszkam sam więc mam kupę miejsca w zamrażarce) 40-70szt blistrów i mam bdb cenę. Ale pyski rzadko karmię mrożonkami, dosłownie zużywam na to 5 blisterków na rok.

Posted

Ale po co mrożone skoro można zamówić żywy plankton i przeróżne robale, w moim wsiowym zoologu był nawet dostępny paczkowany żywy wodzień, larwa komara chyba i ochotka (tego oczywiście nie polecamy).