Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
- ile mc-y maja rybki?

- mozesz zrobic zdjecie z boku a nie od przodu? z przodu prawie nic nie widac... :)

A twoje w jakim wieku mnie więcej są ? Pokaż swoje ! i od kogo masz ryby???

Opublikowano

Moje mają ok. 2 miesięcy. Były intensywniej czerwone kiedy je kupowałem ale trochę zbladły. Miałem zalecenie żeby karmić D-50 w celu utrzymania koloru, lecz ze względu na inne rybki (demony) dałem sobie z tym spokój. Dostają wybarwiacz z Naturefood

Zdjęcie spróbuję robić lecz nie daję głowy za efekt - kiedy ryby tylko widzą mnie przy akwarium dostają szału i tańczą na przedniej szybie w oczekiwaniu na żarcie...a miałem oglądać naturalne zachowania..eh :P

Opublikowano

Panowie, macie te ryby raptem parę miesięcy i już marudzicie bo myśleliście, że w dwa tygodnie będą jak te ze zdjęć.

Gdybyście to napisalu po dwóch latach hodowli to wtedy byłyby podstawy do zmartwień...

Opublikowano

Nie zgodzę się z z Tobą Perez. Widziałem te rybki w sporej ilości u Malawiana i pomimo małych rozmiarów i młodego wieku widać było czerwień. Problem jest taki że teoretycznie kupiliśmy to samo a wyglądają zupełnie inaczej. Ja nie narzekam, oglądałem sobie rybki przed zakupem, tylko piszę co widziałem.

Opublikowano
A twoje w jakim wieku mnie więcej są ? Pokaż swoje ! i od kogo masz ryby???

Maja ~pół roku i mam - jak przedmówca - od Pereza.

--

Panowie, macie te ryby raptem parę miesięcy i już marudzicie bo myśleliście, że w dwa tygodnie będą jak te ze zdjęć.

Gdybyście to napisalu po dwóch latach hodowli to wtedy byłyby podstawy do zmartwień...

Perez ja nie marudzę - bo akurat w kwestii ryb jestem bardzo cierpliwy. Z resztą marudzenie jest bez sensu od tego jest reklamacja :]. Na razie po prostu stwierdzam fakt bardzo dużych rozbieżności w wyglądzie i jestem zaciekawiony czy inni tez tak mają i czy mieć powinni. Zaniepokojony i zirytowany będę za kolejne pół roku jak dalej nie będzie żadnych podobieństw w wyglądzie ryb...

Opublikowano

Zajrzyj do galerii i odszukaj mojego swedena zaraz po zakupie.Jest czerwonawy ale ma mało go ponieważ to młodzieniaszek.

Trzeba je odpowiednio karmić, o wodzie idealnej nie wspomnę.No i odpowiednio dobrana obsada by nie były zdominowane.

Jeśli twoje mają mniej kolorów to się ciesz, bo możliwe, że trafiły ci się same samice.

Wstaw foty ale jak ci je wysyłaliśmy to niczego im nie brakowało...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hm, nie zgodze sie ze maly powinien byc bury.. skoro w hodowli u Fuljera takie 2-3cm sa juz z czerwonym topem(wygladaja jak miniatury doroslych osobnikow) to takie same barwy powinny miec i w domowym akwarium. Czy ktos wie jakim pokarmem wybarwiajacym karmi Fuljer? a co do samic wcale nie maja mniej kolorow tylko mniej intensywne, no chyba ze dominuja.

P.s ja mimo bogatej diety w pokarmy zawierajace karotenoidy(stosuje juz pol roku) nadal nie moge uzyskac czerwieni jak na filmiku .

Opublikowano

Czesc.

Widze ze nie tylko ja mam taki problem. Kupilem hongi sweden od malawiana ktory zapewnial mnie ze to od fuliera bo juz gadalem z nim ze sie nie wybarwiaja.

Moje rybki tez sa takie szare.

Mam je juz od 28 stycznia 2012.

I tak jak u was na poczatku byly czerwonawe teraz szarawo zolte.

Perez stwierdzil ze to red top ale jak macie takie same problemy byc moze to sweden, moze fulier ma jakies tajniki cos daje i uzyskuje takie kolory.

Wody podmieniam co tydzien ok 30-40% a czasami z braku czasu zmienie tyle po dwoch tygodniach lub wtedy 50%.

Wiec mysle ze nie w tym problem. Wiec co robic macie jakies juz wnioski?

Skoro byly ladne wiec dlaczego teraz nie sa??

Opublikowano

krzysiekkk możesz dać foto z swoimi ?

U mnie samiec zrobił się niebieski w ciemne paski górna płetwa żółta i delikatnie żółto pomarańczowy brzuch.

samice nadal bure...