Slawek-meszek Opublikowano 16 Maja 2012 #11 Opublikowano 16 Maja 2012 nic się nie stało I to jest sedno A co do podawania to dwa razy w tygodniu wystarczy Pozdrawiam
makok Opublikowano 17 Maja 2012 #12 Opublikowano 17 Maja 2012 meszek ja karmię mrożonkami codziennie w proporcjach: 6-10 kostek różnych w przewadze kryl (60% paszy) garść płatkopochodnych różnych firm (40% paszy) i tak dzień w dzień -- z tym że ja karmię firmą ichtiocośtam, ale z lokalnego dobrego sklepu - do którego wiem że docierają zamrożone bo wielokrotnie odbierałem prosto z transportu pakiet
mutra Opublikowano 17 Maja 2012 #13 Opublikowano 17 Maja 2012 Istotne jest to co napisał Yaro: u ryb które były karmione różnymi pokarmami gwałtowne wprowadzenie nowego pokarmu jest mniej ryzykowne. Podobnie jeżeli poprzedni pokarm też był wysoko białkowy (przy obsadzie mięsożernej) Oczywiście możliwe jest nagłe przejście z jednego typu karmienia na inny bez konsekwencji i tak się zazwyczaj dzieje. IMO nie jest dużym problemem rozłożenie zmiany na 7-10 dni. Ja robię tak zawsze przy przechodzeniu wiosną z samego suchego na żywy pokarm.
yaro Opublikowano 17 Maja 2012 #14 Opublikowano 17 Maja 2012 Yaro, to z własnego doświadczenia? z własnego - moi wszystkożercy którzy byli z roślinożercami przy zmianie obsady na mięsożerców pozostali zdrowi. Tak jak poprzednik - gdybyśmy mieli mieć wątpliwości lepiej rozłożyć to w czasie inż ryzykować.
marcinkplock Opublikowano 22 Października 2012 #15 Opublikowano 22 Października 2012 Podłączę sie do tematu. Kupiłem mroznego cyklopa ale on jest bardzo drobny. Czy pyski go będą jadły ? czy może ze względu ze jest drobniutki (tak jak kasza manna) będą go ignorowały? Macie jakieś doświadczenie z takim cyklopem ? co robić? Moze jakoś go rybom przyrządzać czy może kosz .
eljot Opublikowano 22 Października 2012 #16 Opublikowano 22 Października 2012 Jak nie sprawdzasz nie będziesz wiedział. Na czas karmienia wyłącz mechanika.
Perez666 Opublikowano 22 Października 2012 #17 Opublikowano 22 Października 2012 A plankton w naturze to niby jak jedzą....?
Luk Opublikowano 23 Października 2012 Autor #18 Opublikowano 23 Października 2012 Ja podaję już tylko Kryl.
Damian92 Opublikowano 19 Grudnia 2012 #19 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Ja też się przyłącze co podawać Mam saulosi i neon spot co im podawać mam mrożony wodzeń i różne płatki ? roślinne i mięsne .
Damian87 Opublikowano 20 Grudnia 2012 #20 Opublikowano 20 Grudnia 2012 moimi faworytami sa artemia,kryl i gammarus. czekam az artemia podrosnie i zapodam zywca
Rekomendowane odpowiedzi