Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawno nie było aktualizacji, więc myślę, że w przyszłym tygodniu uda się nakręcić jakieś filmiki.Dotyczyć będą mojego systemu filtracji i podmiany wody.Będzie to w kilku odcinkach bo trochę tego jest, a chciałbym oddzielnie pokazać filtracje mech/bio/chem i podmiankę ;)

Opublikowano

Super pomysł ... sam chetnie popatrze. U mnie mechanik to odkrecenie 2 kolumn a biolog-chem film długometrażowy :P na szczęście raz na 2-3 lata więc jeszcze dziewiczy.

Opublikowano

W takim razie pozostaje nam czekać Cierpliwie. Poza filmami Makoka, właściwie nie spotkałem jeszcze takich konkretnych filmowych relacji :)

Nie będe Perez pisał, że masz fajny zbiornik, bo sam doskonale o tym wiesz. Za to mogę napisać, że trochę go zazdroszczę :)

Opublikowano
Za to mogę napisać, że trochę go zazdroszczę :)

Trochę robi dużą różnicę :D . Misiek co się odwlecze to nie uciecze ;). Również czekam z niecierpliwością na filmiki Damiana.

Pzdr.

Opublikowano

Filmik fajny !! Jedna uwaga , UCIEKAJ Z HW603 bo kiedyś możesz się zdziwić oraz sąsiedzi ( ja się zdziwiłem dwu krotnie na szczęście byłem w domu). Główną wadą tych prefiltrów są klamry i nigdy nie znasz dnia ani godziny jak przepuszczą. Po prostu ot tak !!!!

Opublikowano

Wspominałem w filmiku, że dwa HW602 już się rozciekły po kilku czyszczeniach.Dlatego stoi w misce ;p Pewnie zmontuję prefiltr w postaci korpusu.

Druga część o filtracji mech.

• Dziękuję 2
Opublikowano

Biorąc pod uwagę Twoje doświadczenie z korpusami, dziwie się że jeszcze tego nie zrobiłeś :P Generalnie robi to wszystko wrażenie ! Byłoby super, gdybyś zrobił więcej filmików z życia zbiornika, ryb. Może przy okazji karmienia. Same ryby reprezentują już godny rozmiar.

Czy drugiego filmiku na końcu nie ucięło Ci za wcześnie ?

Opublikowano

Zdaje się że kiedyś pytałem o te chińskie pre-filtry :-D mój też padł po miesiącu :@ Podpisuje się pod tym co kolega pisze,chcemy filmów z rybami ;-)Filtracja robi wrażenie.