Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam piszcie jakie znacie dobre zoologiczne w Olsztynie.

Gdzie można oczywiście kupić pysie.

Większość znam ale może są gdzieś ukryte których nie znam.

A chętnie bym się przejechał i zobaczył coś nowego:D

Opublikowano

Polecam sklep Skalar na Jarotach.

Spory wybór, a jak czegoś nie ma to idzie się dogadać.

Właściciele prowadzący sklep życzliwi, chętnie służą radą ale nie nachalni.

Sam mam rybki właśnie z tego sklepu.

W porównaniu do zoologa w Realu znaczna różnica na +

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja swoją obsade kupiłem w całości w sklepie Pirania na ul. Kołobrzeskiej. Duży wybór pysi. Ryby trzymane każdy gatunek osobno ponadto wszystko zdrowe i w bardzo dobrej kondycji, super kolory, brak oznak chorobowych. Trzeba sie tylko uzbroić w większa kasę bo rybki to przeważnie F1 lub WF. Można też trafić rzadki odmiany pyszczaka. Polecam;)

Opublikowano

Hej! Też polecam sklep zoologiczny Skalar na Jarotach, chyba najlepszy w Olsztynie. Fachowa obsługa i duży wybór pyszczaków. Na Kołobrzeskiej nie znam ale czytałem fora i ludzie narzekają na sprzedawcę, że gbur ale ponoć pyszczaki F1 i WF posiada. Trzeba się przekonać osobiście wtedy napiszę coś więcej:-)))

Opublikowano

Byłem na Kołobrzeskiej i w skalarze też byłem.

Moje opinie są takie że w skalarze jest miła i fachowa obsługa.Ale czasem też potrafią namącić człowiekowi w głowie.Ryby mają bardzo ładne f1 i wf.

Na Kołobrzeskiej też ma piękne f1 i wf.A gościu jest na prawdę w porządku i potrafi doradzić.

Wiecie jak ktoś przyjdzie zacznie smęcić pół godziny bez sensu to każdy może się wnerwić.:D

--

Ja swoją obsade kupiłem w całości w sklepie Pirania na ul. Kołobrzeskiej. Duży wybór pysi. Ryby trzymane każdy gatunek osobno ponadto wszystko zdrowe i w bardzo dobrej kondycji, super kolory, brak oznak chorobowych. Trzeba sie tylko uzbroić w większa kasę bo rybki to przeważnie F1 lub WF. Można też trafić rzadki odmiany pyszczaka. Polecam;)

I z tym się z tobą zgodzę.Na Kołobrzeskiej każdy jaki by to nie był gatunek jest właśnie trzymany osobno.Akwaria czyściutkie,zadbane tak jak i pysie.:D

A w skalarze ostatnio kupiłem saulosi i miały ospę.:mad:

Więc trochę mi podpadł.

• 1 rok później...
Opublikowano
Hej! Też polecam sklep zoologiczny Skalar na Jarotach, chyba najlepszy w Olsztynie. Fachowa obsługa i duży wybór pyszczaków. Na Kołobrzeskiej nie znam ale czytałem fora i ludzie narzekają na sprzedawcę, że gbur ale ponoć pyszczaki F1 i WF posiada. Trzeba się przekonać osobiście wtedy napiszę coś więcej:-)))

Skoro się nie przekonałeś osobiście to po co wyzywasz kogoś od gburów ;)

Pirania najlepsza w Olsztynie, a facio nakręcony na maxa na punkcie rybek. Wiedzą przeogromna a i zagadać potrafi mocno. Dużo gatunków W1 i WF.

skalar na Jarotach ignorancja olewka i niewiedza. Moje zdanie, bo akurat tak zostałem tam potraktowany.

Boadzulu telefon w rekę i zadzwoń to się dowiesz. Proste.

W skalarze kupiłem chore Maingano...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Skoro się nie przekonałeś osobiście to po co wyzywasz kogoś od gburów ;)

Pirania najlepsza w Olsztynie, a facio nakręcony na maxa na punkcie rybek. Wiedzą przeogromna a i zagadać potrafi mocno. Dużo gatunków W1 i WF.

skalar na Jarotach ignorancja olewka i niewiedza. Moje zdanie, bo akurat tak zostałem tam potraktowany.

Boadzulu telefon w rekę i zadzwoń to się dowiesz. Proste.

W skalarze kupiłem chore Maingano...

Dostępność gatunków można sprawdzić telefonicznie ale już jakość ryb trzeba sprawdzić osobiście dlatego pytam czy ktoś bywa w tych sklepach i wie jakie gatunki są dostępne i jaka jest jakość oferowanych ryb .

Opublikowano

Skalar ma spory wybór ale trzeba osobiście pojechać bo tak to nie robota, a facio z Kołobrzeskiej nawiedzony, co z tego jak ma wiedzę skoro potrafi ci wcisnąć wiele podobnych a nie akurat takich gatunków ryb jak potrzebujesz. Już wolę zamówić ryby z pewnego źródła TAN- MAL lub Malawian niż później nie móc ich sprzedać lub oddać komuś kto się zna.

Opublikowano
Skalar ma spory wybór ale trzeba osobiście pojechać bo tak to nie robota, a facio z Kołobrzeskiej nawiedzony, co z tego jak ma wiedzę skoro potrafi ci wcisnąć wiele podobnych a nie akurat takich gatunków ryb jak potrzebujesz. Już wolę zamówić ryby z pewnego źródła TAN- MAL lub Malawian niż później nie móc ich sprzedać lub oddać komuś kto się zna.

Mi chodziło o jakość oferowanych gatunków w tych sklepach .

Szukam p.saulosi , l.yellow , maingano , red red .

Ewentualnie membe deep i msobo .