Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam jeszcze jeden problem, żółte rybki to Metriaclima estherae ale jedna z nich jest inna, ma inny kolor, nie jest tak pomarańczowa, ma inne oko,nie ma tych plamek na dolnej płetwie i ma inny pyszczek, wrzuciłem nowy film, zerknijcie...

[ame]

[/ame]

tymczasem zostało:

Metriaclima estherae red-red x 4

Melanochromis auratus x 4+3 (w zamian za oddane)

może później uda mi się na coś wymienić ale wątpię ...

Opublikowano
no to nie za dobrze to wygląda, wątpię, żeby mi się udało przekonać do oddania całej obsady...

Dziękuję za odpowiedzi.

Clintoons skąd jesteś ?

i powiedz od razu, w którym akwarystycznym tak Ci dobrali obsadę?

Opublikowano

No to jeżeli by sprzedawca nie zgodził się na oddanie, to mam mały zapas na Pseudotropheus crabro x 3 i ewentualnie Metriaclima estherae red-red x4.

Opublikowano

wymieniłem to:

Pseudotropheus crabro x 3,

plamiaste - Nimbochromisl ivingstonii x2

za 3X Melanochromis auratus

i teraz mam:

Metriaclima estherae red-red x 3 +1 ??

i na razie tak zostanie.

Opublikowano
i teraz mam:

Metriaclima estherae red-red x 3 +1 ??

i na razie tak zostanie.

Ta niezydentyfikowana rybka, jak na moje oko wygląda na Labidochromis caeruleus, a jeśli tak to będziesz miał problem z dietą nie mówiąc już o tym, że pyszczaków nie trzyma się pojedyczno.

Jeśli zaś chodzi o obsadę, to jeżeli Kolega bikebog wyraża taką wolę to powinieneś się poważnie zastanowić nad możliwie szybkim pozbyciem się M. estherae red red. Te ryby będą zdecydowanie za duże do Twojego akwarium, a później będzie trudniej się pozbyć podrośniętych ryb, zwłaszcza wówczas jeśli się okaże, że nie będziesz miał układu 1+2. Poza tym jest duże prawdopodobnieństwo, że wpuszczanie "nowych ryb" do działającego od pewnego czasu zbiornika nie będzie przebiegać bezproblemowo.

Zrobisz jak uważasz, ale moja rada jest taka, że powinienieś już na obecnym etapie dobrać obsadę, którą planujesz docelowo zarybić swoje akwarium.

pozdrawiam

Opublikowano

z tego co poczytałem red red od biedy w 240 może być,

oddam Labidochromis caeruleus, dokupię 2x red red, żeby była szansa na harem,

jeżeli chodzi o karmienie nie ma kolizji, za dużo pieniędzy już wydałem na te ryby, żeby je oddać, może nie będzie źle...

Opublikowano
za dużo pieniędzy już wydałem na te ryby, żeby je oddać, może nie będzie źle...
Redy sobie poradzą (choć mam nadzieję że z czasem zwiększysz litraż) natomiast jest spore ryzyko że auratusy będą się wybijać (oby nie).
Opublikowano

te plamiste to sa dwa gatunki - nimbochromis liwingstoni i nimbochromis venustus, zapewne ktos ci to sprzedal jako parke tego samego gatunku, a to dwa rozne gatunki , gdzie je kupiles

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.