clintoons Opublikowano 3 Marca 2012 #1 Opublikowano 3 Marca 2012 witam, pierwszy i zapewne nie lubiany typ postów ale.... prosiłbym o pomoc w identyfikacji, są tam 4 rodzaje jeden to pewnie Maylandia Estherae Red Red, te żółte rybki, prośba o resztę http://www.youtube.com/embed/rpAd28O5G-Y pozdrawiam
zdrowy_zab Opublikowano 3 Marca 2012 #2 Opublikowano 3 Marca 2012 M. Auratus oraz n. livingstonii. Przegapiłem cos ? "Kiedy bedą kurczaki?"
brazylia Opublikowano 3 Marca 2012 #3 Opublikowano 3 Marca 2012 Poziome zolto-czarne pasy to najprwdopodobniej Melanochromis auratus, plamiaste - Nimbochromisl ivingstonii , a jezeli chodzi o pasiaki pionowe to moze byc Maylandia crabro, aczkolwiek nie mam pewnosci.
clintoons Opublikowano 3 Marca 2012 Autor #4 Opublikowano 3 Marca 2012 dziękuję, wszystko się zgadza, czyli na pierwszy rzut oka Nimbochromis livingstonii od razu do oddania ...
Perez666 Opublikowano 3 Marca 2012 #5 Opublikowano 3 Marca 2012 Nie wszystko się zgadza...pionowe pasy to Pseudotropheus crabro, a żółte to jak coś to Metriaclima estherae red-red...
clintoons Opublikowano 4 Marca 2012 Autor #6 Opublikowano 4 Marca 2012 Podsumowując: Pseudotropheus crabro x 3, Metriaclima estherae red-red x4 plamiaste - Nimbochromisl ivingstonii x2 Melanochromis auratus x4 wszystkie są młode, wszystkie są w 240L, zostały wciśnięte przez sprzedawcę jako idealne stadko malawi... i pytanie: Czy można coś z tego ułożyć, co oddać co dołożyć ??
jaranos Opublikowano 4 Marca 2012 #7 Opublikowano 4 Marca 2012 Żaden z tych gatunków nie może być w tym akwa.Najlepiej oddaj wszystkie temu sprzedawcy,i kup odpowiednie gatunki.
Perez666 Opublikowano 4 Marca 2012 #8 Opublikowano 4 Marca 2012 Ani żywieniowo ani rozmiarowo do tego baniaka ta obsada nie pasuje. Oddać i podziękować, kupić u normalnych znających się na rybach ludzi, którzy dobro ryb stawiają wyżej niż zysk...
clintoons Opublikowano 4 Marca 2012 Autor #9 Opublikowano 4 Marca 2012 no to nie za dobrze to wygląda, wątpię, żeby mi się udało przekonać do oddania całej obsady... Dziękuję za odpowiedzi.
Post_Mortem Opublikowano 4 Marca 2012 #10 Opublikowano 4 Marca 2012 Co najwyżej możesz zostawić w swoim akwarium Melanochromis auratus, ale prawdę powiedziawszy przy zakupionych 4 osobnikach tego gatunku, trafienie w układ haremowy 1+3 będzie bardzo trudne....
Rekomendowane odpowiedzi