Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:( No niestety skurczyło się:( Ale 720 juz stoi zalana i urządzona:p :P :p S. Freyi juz mi polecaliście , więc pewnie sie na niego zdecyduję, ale zawsze to lepiej poznać więcej propozycji;) jesli takowe bedą......

Copadichromis b. kadango jest przewidziany w obsadzie - czy z S.Freyi lub innym pływającym w toni się zgodzą?

Opublikowano

A z tej obsady co zostało? "c.borleyi kadango, c.moorii, m.estherae OB, p.crabro,c.sp.hara, n.polistygma, yellowki"

----

"Frejek" raczej kręci się w okolicach kamieni niż w górnych partiach akwa. a samice raczej pochowane.

Opublikowano

moje samice pochowane nie są i frejek w 720 pływa po całym akwarium, chociaż kamieni mam też dużo to kiedy jest jest w toni a kiedy w pobliżu kamieni ciężko ocenić.

Opublikowano

No to widać różnie z nimi jest, moja samica zawsze w zaciemnionej części, może dlatego że sama? Choć Adek pisze że w naturze też ciężko je zobaczyć bo się chowają w skałach.

-------

Z aulon szukałbym z tych większych.

Opublikowano

to oki - trochę na uboczu się zgodzę, myślałem że masz ja cały czas schowaną..

Co do aulonek - żadna z tymi rybami - jedyneczka - co piszesz nie wytrzyma.

Opublikowano

niestety swoje też musiałem przekazać, niestety przy większych silniejszych i bardziej wyrywnych rybkach były śledzikowe.

Opublikowano
acei roślinny imho - Mortem nie wprowadzasz czasem w błąd?

I tak, i nie. Myślałem, że koleżance chodziło ogólnie o wszystkożerne (bez rozróżnienia na te, których dieta "idzie" w kierunku roślin lub mięska), choć przyznaję, że druga część mojego posta odnośnie diety L. trewavasae mogła faktycznie zasugerować, że preferencje żywieniowie Acei zmierzają w kierunku pokarmów mięsnych.