eljot Opublikowano 14 Lutego 2012 #11 Opublikowano 14 Lutego 2012 Jedyneczka to 1050l się skurczyło czy to inne akwa?
jedyneczka Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor #12 Opublikowano 14 Lutego 2012 No niestety skurczyło się Ale 720 juz stoi zalana i urządzona:p :p S. Freyi juz mi polecaliście , więc pewnie sie na niego zdecyduję, ale zawsze to lepiej poznać więcej propozycji;) jesli takowe bedą...... Copadichromis b. kadango jest przewidziany w obsadzie - czy z S.Freyi lub innym pływającym w toni się zgodzą?
eljot Opublikowano 14 Lutego 2012 #13 Opublikowano 14 Lutego 2012 A z tej obsady co zostało? "c.borleyi kadango, c.moorii, m.estherae OB, p.crabro,c.sp.hara, n.polistygma, yellowki" ---- "Frejek" raczej kręci się w okolicach kamieni niż w górnych partiach akwa. a samice raczej pochowane.
jedyneczka Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor #14 Opublikowano 14 Lutego 2012 yellowki, polystigma, kadango - te maja byc na 100%Jaka aulonka z nimi da rade "psychicznie"?
yaro Opublikowano 14 Lutego 2012 #15 Opublikowano 14 Lutego 2012 moje samice pochowane nie są i frejek w 720 pływa po całym akwarium, chociaż kamieni mam też dużo to kiedy jest jest w toni a kiedy w pobliżu kamieni ciężko ocenić.
eljot Opublikowano 14 Lutego 2012 #16 Opublikowano 14 Lutego 2012 No to widać różnie z nimi jest, moja samica zawsze w zaciemnionej części, może dlatego że sama? Choć Adek pisze że w naturze też ciężko je zobaczyć bo się chowają w skałach. ------- Z aulon szukałbym z tych większych.
yaro Opublikowano 14 Lutego 2012 #17 Opublikowano 14 Lutego 2012 to oki - trochę na uboczu się zgodzę, myślałem że masz ja cały czas schowaną.. Co do aulonek - żadna z tymi rybami - jedyneczka - co piszesz nie wytrzyma.
jedyneczka Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor #18 Opublikowano 14 Lutego 2012 To z aulonek trzeba zrezgnować
yaro Opublikowano 14 Lutego 2012 #19 Opublikowano 14 Lutego 2012 niestety swoje też musiałem przekazać, niestety przy większych silniejszych i bardziej wyrywnych rybkach były śledzikowe.
Post_Mortem Opublikowano 14 Lutego 2012 #20 Opublikowano 14 Lutego 2012 acei roślinny imho - Mortem nie wprowadzasz czasem w błąd? I tak, i nie. Myślałem, że koleżance chodziło ogólnie o wszystkożerne (bez rozróżnienia na te, których dieta "idzie" w kierunku roślin lub mięska), choć przyznaję, że druga część mojego posta odnośnie diety L. trewavasae mogła faktycznie zasugerować, że preferencje żywieniowie Acei zmierzają w kierunku pokarmów mięsnych.
Rekomendowane odpowiedzi