Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja kupiłem niedawno dainichi color fx baby sugerując się czyjąś wypowiedzią na tym forum, że niby mini jest duże i dorosła non-mbuna ma z nim poroblem. Teraz żałuje bo jest granulacji z 10x mniejszej niż 1mm NLS- taki prawie pył, na pewno moje w większości niespełna 10cm non-mbuniaki nie miały by problemu z większą granulacja.

Opublikowano

@bakus_44 - masz rację, dainichi w rozmiarze baby w przypadku podrośniętej non-mbuny to masakra. Sam miałem ten granulat w takim rozmiarze to nie dało się tym karmić. Około 10 cm non-mbuna spokojnie sobie radzi z 2 mm NLS, więc Dainichi w wersji small to takie minimum minimorum.

Opublikowano

Jak skarmisz to baby to akurat ryby podrosną i bedą w sam raz do small ;) . W przypadku Dainichi różnica w wielkości tych dwóch rozmiarów jest znacznie zbyt duża, zwłaszcza że to naprawdę twardy pokarm.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

czy ktoś wie gdzie aktualnie w Polsce można kupić pokarmy Dainichi? Chodzi mi o sklep, który ma coś na stanie bo z tych źródeł co brałem od dłuższego czasu brak towaru.

Opublikowano
Godzinę temu, md86 napisał:

Witam,

czy ktoś wie gdzie aktualnie w Polsce można kupić pokarmy Dainichi? Chodzi mi o sklep, który ma coś na stanie bo z tych źródeł co brałem od dłuższego czasu brak towaru.

Malawian