eljot Opublikowano 2 Czerwca 2013 #101 Opublikowano 2 Czerwca 2013 VEGGIE DELUXE zawiera w składzie spirulinę, podobnie jak Spirulina O.S.I., dokładnego procentowego jej udziału w obu pokarmach nie znam i nigdzie nie znalazłem. IMHO oba produkty są z najwyższej półki i są odpowiednio zbilansowane dla ryb roślinożernych.
Marcin Opublikowano 23 Marca 2015 #102 Opublikowano 23 Marca 2015 Witam, proszę o radę, czy mogę stosować Dainichi XL Pro jako bazę i Dainichi Color FX jako uzupełnienie w dietcie mięsożernej ? Pozdrawiam
eljot Opublikowano 23 Marca 2015 #103 Opublikowano 23 Marca 2015 A dla jakich ryb bo dainichi XL jest spore, mniejsze rozmiary masz z Ultima krill również dla mięsożerców.
Marcin Opublikowano 23 Marca 2015 #104 Opublikowano 23 Marca 2015 Będę zarybiał za około 3 tygodnie (właśnie dojrzewa akwarium) , ryby kupuję 3-4 cm Placidochromis phenochilus Mdoka white lips Aulonocara sp.stuartgranti maleri „Maleri” Otopharynx lithobates Zimbwabwe Rock Copadichromis Borleyi Red Fin (Kadango) dieta została ustalona na forum, mam karmić 5 razy w tygodniu dietą mięsną i jeden raz w tygodniu dietą roślinną. Mógłbyś mi zaproponować dla diety roślinnej coś z Diainichi? Czytałem również,że Copadichromis musi mieć płatki i chciałem dać O.S.I Cichlid Flake w dniach mięsnych i O.S.I. Spirulina Flake w dniu roślinnym.
eljot Opublikowano 23 Marca 2015 #105 Opublikowano 23 Marca 2015 To kupuj tylko rozmiar baby z roślinnych masz Veggie deluxe. OSI jak najbardziej możesz również podawać. 1
Marcin Opublikowano 23 Marca 2015 #106 Opublikowano 23 Marca 2015 Chciałem wymieszać pokarmy ze sobą w dwóch pojemnikach tzn. jeden pojemnik tylko karmy mięsne a drugi pojemnik tylko karmy roślinne.Czy powinienem pomieszać w stosunku 50/50 baza/uzupełnienie czy np.70/30 baz/uzup.? Czy może nie ma to większego znaczenia? Sorrki za moje pytanie ale dopiero zaczynam przygodę z Malawi i niechciałbym mieć problemów żywieniowych z moją obsadą na samym starcie. Pozdrawiam
Marcin Opublikowano 23 Marca 2015 #108 Opublikowano 23 Marca 2015 Dzięki za odpowiedź, nie będę mieszać pokarmów. A czy możesz mi powiedzieć dlaczego nie można ich mieszać, czy zmieszane tracą w jakimś stopniu swoją "moc", czy może trudno jest zachować odpowiednie proporcje?...ponieważ czytając forum zauważyłem,że są osoby,które mieszają pokarmy.
eljot Opublikowano 23 Marca 2015 #109 Opublikowano 23 Marca 2015 czy może trudno jest zachować odpowiednie proporcje? Chodzi o to. Gdybyś miał ryby wszystkożerne i stosował dietę 50/50 to można zmieszać roślinne z mięsnymi ale wybarwiające i tak podawałbym osobno.
Marcin Opublikowano 23 Marca 2015 #110 Opublikowano 23 Marca 2015 Chyba się trochę nie zrozumieliśmy:p , chodziło mi o to, czy można wymieszać ze sobą np. tylko pokarmy mięsne i w jakich proporcjach (pokarm bazowy/pokarm uzupełniający). Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi