Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dlatego pytałem o jakąś butlę z tlenem,żeby ryby przewozić tak jak powinno się to robić.

Gdzie taką butlę polecacie kupić?

To jest zwykła butla tlenowa, dobierz wielkość do swoich potrzeb ja mam 2 takie jedną 1kg i 4kg ta mniejsza jest z manometrem.

Taką butlę możesz kupić na allegro.

Opublikowano

Ty wogóle byłeś kiedyś na lotnisku po ryby?

Widziałeś jak ryby z importu są pakowane?

Ale nigdzie daleko nie musisz jeździć wystarczy przyjść na giełdę

Zaraz, moment o czym my tu mówimy - hobbystycznej okazyjnej wysyłce np przez pkp czy jakimś zorganizowanym obrocie i transporcie z innych kontynentów samolotem? Bo Exasperantus się nie określił. Jeśli chodziło o nadanie ich konduktorsko i przez pół Polski - podtrzymuję swoje zdanie,że bez butli się obędzie a rybom nic nie jest. Co do wiaderka - no tak, fail.

Opublikowano

Widziałem jak hodowcy pakują ryby i nie zauważyłem aby pakowali w worki z tlenem, zwłaszcza na giełdach.

Widziałem transport ryb morskich i też takoweo nie było.

Więc proszę nie rób z siebie znawcy , bo nie tylko Ty masz do czynienia z ryabmi.

W tym roku wiozłem ryby z odłowu do Wrocławia w wiadrach i nic im się nie stało.

Przejechały prawie 300km bez szwanku, więc nie wiem co Ty w tych wiadrach miałeś , że ryby Ci padły.

Opublikowano
Dlatego pytałem o jakąś butlę z tlenem,żeby ryby przewozić tak jak powinno się to robić.

No cóż, chyba narażam Cię niepotrzebnie na koszty - jak chcesz to możesz robić tak jak koledzy doradzają w razie "W" to się będzie mówiło trudno i będą szukać przyczyny w złej wodzie, w złych workach itd.

Opublikowano

No cóż, chyba narażam Cię niepotrzebnie na koszty - jak chcesz to możesz robić tak jak koledzy doradzają w razie "W" to się będzie mówiło trudno i będą szukać przyczyny w złej wodzie, w złych workach itd.

Z tego co widziałem to każdy kto sprzedaje i wysyła ryby używa butli z tlenem.

Przy przewozie ryb przydatna bardzo moim zdaniem.

Opublikowano

co to znaczy każdy?

nie wiem, ode mnie jeździły ryby na 2. koniec Polski, w workach często od 6 rano do późnego wieczora, bez tlenu i nie pisał mi do tej pory nikt, żeby coś padło. Także nie siejcie hiobowych wieści o nieuniknionej śmierci ryb z uduszenia, bo to naprawdę przesada. Tlen OK, jeśli działa się masowo i ryby mają spędzić wieeele godzin w drodze, ale na 30 km to sztuka dla sztuki...

Opublikowano

na 30 km to i pierdnięćie wystarczy, a na drugi koniec Polski wystarczą tabletki z tlenem.

Opublikowano

To podobnie jak z filtracją biologiczną:

Filtr wewnętrzny z dużą gąbką wystarczy ale można podłączyć zewnętrzny żeby ta filtracja była jeszcze lepsza;)

PS.kisor jak tam M. phaeos Lundo?