makok Opublikowano 1 Grudnia 2011 #22 Opublikowano 1 Grudnia 2011 a. hueseri od Piotra ze szczecina - hodowla apisto - dorosły samiec 12cm a. maylandi - ten sam Piotr apisto - dorosły samiec ~12cm może się podobać.
Perez666 Opublikowano 1 Grudnia 2011 #23 Opublikowano 1 Grudnia 2011 hihi co do nudnych palet... to chyba nie porównujesz aulon do palet? Chodziło mi o to że aulonom brakuje tego czegoś... Są trochę nudnawe właśnie jak palety Każdy ma swoje zdanie/gusta więc można takie rozmowy ciągnąć i ciągnąć... Wiele razy poruszaliśmy to na spotkaniach KM. Np. mój osobisty ranking wygląda następująco : 1.mbuna 2.drapieżniki 3.grupa Haplochromis 4.grupa Aulonocara Może kolega poda trochę więcej wytycznych, jak np. czy ma być dymorfizm płciowy... Mówił że ma być dekoracyjnie a aulony mu tego nie zapewnią chyba że zrobi all male tank...
makok Opublikowano 1 Grudnia 2011 #24 Opublikowano 1 Grudnia 2011 mój osobiście to: drapieżniki aulony mbuna haplochromisy oczywiście pierwsze w tym baniaku odpadają... i oczywiście powinien sam wybrać... ja jednak wyznaje zasadę, że żeby dobrze wybrać trzeba mieć wybór, stąd sprawiam wrażenie upierającego się na aulony...
radko Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor #25 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Dzięki za odzew... Chciałbym, żeby akwarium.. . No właśnie, jakie. Na pewno chciałbym, żeby nie było w nim nudno, żeby można byłoby podpatrzeć jak ryby się mogą zachowywać, to z jednej strony. Z drugiej, żeby było dekoracyjnie, tzn. w miarę kolorowo. Dymorfizm, hmmm. Myślę, ze nadałby akwarium dekoracyjnego charakteru. Dlaczego tylko 1 gatunek? Trzy gatunki, nawet w rozsądnych ilościach, to w 240stce chyba nadto mały dworzec. Zachowań jak w naturze raczej mało. radek
yaro Opublikowano 1 Grudnia 2011 #26 Opublikowano 1 Grudnia 2011 ale między trzema gatunkami a jednym - jeszcze jest coś takiego jak dwa gatunki
radko Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor #27 Opublikowano 1 Grudnia 2011 ale między trzema gatunkami a jednym - jeszcze jest coś takiego jak dwa gatunki Fakt...
yaro Opublikowano 1 Grudnia 2011 #28 Opublikowano 1 Grudnia 2011 więc może pomieszać jakąś aulonę z yelowkiem?
eljot Opublikowano 1 Grudnia 2011 #29 Opublikowano 1 Grudnia 2011 No tak Yello ładna ryba i mnoży się na potęgę z małą auloną jak najbardziej.
bobik-75 Opublikowano 1 Grudnia 2011 #30 Opublikowano 1 Grudnia 2011 No tak Yello ładna ryba i mnoży się na potęgę z małą auloną jak najbardziej. Też mam w planach podobną obsadę w mojej 300-ce. Ewentualnie rdzawy zamiast aulonki.
Rekomendowane odpowiedzi