Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jaką obsadę zaproponowalibyście mi z takiej grupy gatunków???:

Labidochromis sp.Hongi

Melanochromis Interruptus

Melanochromis Johanni

Melanochromis Cyaneorhabdos Maingano

Tropheops sp. red fin

Nie chciałbym napewno rezygnować z Labidochromisów sp.Hongi a z Melanochromisów podoba mi się Interruptus ze względu na ładniejsze samce niż u Johanna. Dysponuję zbiornikiem 120x60x50(h).Da radę złożyć ciekawą obsadę?Jeśli nie bardzo to podajcie co najlepiej pasuje do Honga i interruptusa?

Opublikowano

Choć masz fajną głębię to jednak tylko 120cm więc poza dwoma faworytami nie pakowałbym tam nic więcej. Oba to dość charakterne gatunki, no hongi w akwa. potrafi urosnąć spory.

Opublikowano
Dałoby się spróbować z dwoma samcami z każdego gatunku?

Jak będziesz miał możliwość szybkiego odłowienia i oddania samców to możesz spróbować, choć szanse są nikłe.

Ryby mają po ok 8 cm samice sa mniejsze
Rozumiem że tej wielkości ryby chcesz kupić.
Opublikowano

To próbuj, jak wystrój ustawisz tak aby były dwa oddzielone rewiry po kilka kryjówek, to może w którymś hongi z melano dogadają się jako sąsiedzi.

U mnie tak dogadywał się callainos z saulosi w 240 i teraz tak dogaduje się chewer z aurorą.

  • Dziękuję 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.