saint25d Opublikowano 12 Października 2011 #1 Opublikowano 12 Października 2011 Witam.Jaką obsadę zaproponowalibyście mi z takiej grupy gatunków???: Labidochromis sp.Hongi Melanochromis Interruptus Melanochromis Johanni Melanochromis Cyaneorhabdos Maingano Tropheops sp. red fin Nie chciałbym napewno rezygnować z Labidochromisów sp.Hongi a z Melanochromisów podoba mi się Interruptus ze względu na ładniejsze samce niż u Johanna. Dysponuję zbiornikiem 120x60x50(h).Da radę złożyć ciekawą obsadę?Jeśli nie bardzo to podajcie co najlepiej pasuje do Honga i interruptusa?
eljot Opublikowano 12 Października 2011 #2 Opublikowano 12 Października 2011 Choć masz fajną głębię to jednak tylko 120cm więc poza dwoma faworytami nie pakowałbym tam nic więcej. Oba to dość charakterne gatunki, no hongi w akwa. potrafi urosnąć spory.
saint25d Opublikowano 12 Października 2011 Autor #3 Opublikowano 12 Października 2011 Dałoby się spróbować z dwoma samcami z każdego gatunku?Ryby mają po ok 8 cm samice sa mniejsze czy układy 2+6 maja sens czy raczej jednosamcowo?
eljot Opublikowano 12 Października 2011 #4 Opublikowano 12 Października 2011 Dałoby się spróbować z dwoma samcami z każdego gatunku? Jak będziesz miał możliwość szybkiego odłowienia i oddania samców to możesz spróbować, choć szanse są nikłe. Ryby mają po ok 8 cm samice sa mniejsze Rozumiem że tej wielkości ryby chcesz kupić.
saint25d Opublikowano 12 Października 2011 Autor #5 Opublikowano 12 Października 2011 Tej wielkości są interry w akwarium u kumpla który zmuszony jest się ich pozbyc hongi mam własne mają ok 8-9 cm oczywiście samce
eljot Opublikowano 12 Października 2011 #6 Opublikowano 12 Października 2011 To próbuj, jak wystrój ustawisz tak aby były dwa oddzielone rewiry po kilka kryjówek, to może w którymś hongi z melano dogadają się jako sąsiedzi. U mnie tak dogadywał się callainos z saulosi w 240 i teraz tak dogaduje się chewer z aurorą. 1
Rekomendowane odpowiedzi