Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No stelaż konkret :) a w negocjacjach ze spawaczami zastosowałeś opcję drelichową ;)

jaką?? to jakis żargon, albo ja już zmęczony dzisiaj :P

stówkę za zespawanie i pomalowanie podkładową... tylko trzeba szukac "normalnego" spawacza, a nie jakichś magików :D

Opublikowano

Oj chyba masz sklerozę i nie pamiętasz rozmowy na czacie, albo za dużo piwa było ;)

Chodziło o ubranie drelichowe aby spawacz brał cię za swojaka z chudym portfelem :)

Opublikowano
Oj chyba masz sklerozę i nie pamiętasz rozmowy na czacie, albo za dużo piwa było ;)

Chodziło o ubranie drelichowe aby spawacz brał cię za swojaka z chudym portfelem :)

aa ubranie pamiętam... nie skojarzyłem z okresleniem :P

taaak ubranie zadziałało - a że przewoziłem stal w plecaku ze stelażem na rowerze :D to sądzili że biedak nawet nie ma fury :D

Opublikowano

szyby już przyjechały :P

jak twierdzi szklarz, są lekko odżelazowione - wygrzebał takie tafle - coś między zwykłym flat a opti...

zwykle nie wierze zapewnieniom tego typu, ale w sumie widać to po krawędziach - są o wiele mniej zielone niż inne szyby które mam

czy jest takie szkło?? czy ulegam iluzji?

Opublikowano

IMG_20111015_232523.jpg

jutro wieczorem kleimy :P

--

Rozpocząłem od pocięcia szyb - zastosowałem wszystkie sztuczki w temacie cięcia szyb 10mm, które są ważne aby dobrze przyciąć szyby. Korzystałem z wiedzy tego Pana, bo to najlepszy kompaktowy manual ciecia szyb, dostepny w necie:

Efekt (sklejone dno) jest taki:

IMG_20111016_165312.jpg

Teraz czekam na wsparcie - za chwile lecimy dalej ;)