Sowa Opublikowano 3 Października 2011 #1 Opublikowano 3 Października 2011 Witam. Mam pytanko odnośnie pokarmu dla nonmbunowców. Jestem w trakcie zmiany obsady z Mbuna na Aulonki. Zostały mi 2 pełne opakowania Tropical Malawi i Spirulina Forte. Czy można bez problemu skarmić tym Aulonocary? Czy są jakieś specjalne płatkowane pokarmy dla tej grupy ryb ? Pozdrawiam. Sowa
eljot Opublikowano 3 Października 2011 #2 Opublikowano 3 Października 2011 Aulony to "mięsożercy" więc pokarmy które masz stosowałbym jako urozmaicenie diety. O specjalnych pokarmach dla Aulon nie słyszałem. Karmisz jak każdą "mięsożerną" pielęgnicę, z pokarmów polecam Nature food i Dainichi plus mrożonki z dobrego źródła.
Aspat Opublikowano 3 Października 2011 #4 Opublikowano 3 Października 2011 To jest chyba to czego szukasz:) ... http://forum.klub-malawi.pl/pokarmy-aulonocary-saulosi-t11910.html ,a artykuł harisimiego - rządzi.
Tan-Mal Opublikowano 20 Października 2011 #5 Opublikowano 20 Października 2011 polecam O.S.I. Cichlid Flakes oraz O.S.I. Brine Shrimp, pokarmy z dodatkiem rowniez enzymow trawiennych co ma kapitalne znaczenie w procesie trawienia i przyswajania pokarmow
Rekomendowane odpowiedzi