Skocz do zawartości

Pierwsze Malawi 112l - 160l

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

czytałam troche na internecie, ale wchodząc do 5 zoologicznych usłyszałam to samo pyszczaki to pyszczaki iwszystkie razem mamy i nic sie nie dzieje tylko poprostu nie mnożą sie tylko zyją jak kolonia i im więcej ryb tym większe rozładowanie napięcia na wiele ryb jest więc nie walczą niż jak by było 5 samcółw i dwie samice to od razy by sie wybiły i zamęczyły samice, takie info uzyskałam,

wiem to był błąd i chce go naprawić , staram sie choć inni by tak zostawili az sie wybiją albo do spłuczki by poszły, a ja staram się coś dowiedzieć by było lepiej i błędów nie popełniać

--

kupowałam w pięciu sklepach

czyli jak, ona z czasem się wybiją? jak dorosną czy co by je czekało

--

testy robie przy podmianie co 2 tyg, są ok dodatkowo sypie płaską łyżkę soli raz na dwa tyg, bo jedna ma na takich pomarańczowych plecach biały polot, nie powiększa się a ni nic ale bałam sie że to jakiś pasożyt

czytałam troche na internecie, ale wchodząc do 5 zoologicznych usłyszałam to samo pyszczaki to pyszczaki iwszystkie razem mamy i nic sie nie dzieje tylko poprostu nie mnożą sie tylko zyją jak kolonia i im więcej ryb tym większe rozładowanie napięcia na wiele ryb jest więc nie walczą niż jak by było 5 samcółw i dwie samice to od razy by sie wybiły i zamęczyły samice, takie info uzyskałam,

wiem to był błąd i chce go naprawić , staram sie choć inni by tak zostawili az sie wybiją albo do spłuczki by poszły, a ja staram się coś dowiedzieć by było lepiej i błędów nie popełniać

--

kupowałam w pięciu sklepach

czyli jak, ona z czasem się wybiją? jak dorosną czy co by je czekało

--

testy robie przy podmianie co 2 tyg, są ok dodatkowo sypie płaską łyżkę soli raz na dwa tyg, bo jedna ma na takich pomarańczowych plecach biały polot, nie powiększa się a ni nic ale bałam sie że to jakiś pasożyt

Nie martw się,każdego z nas na początku próbowano nabić w butelkę..;(Pamiętaj,że ta sól musi być niejodowana aby nie szkodzić rybie...W sklepach nie kupuj ryb ,oni z braku warunków w tłoku trzymają ale tego Ci nie powiedzą...Jak kupić to wśród swoich....pozdrawiam

Dziękuje za informacje, trzeba zacząć wszystko od nowa, ale zanim oddam moje ryby , muszę dowiedzieć się jeszcze wiele rzeczy by nie popełnić tych samych błędów. Myślisz że w zoologicznym mi je przyjmą? nie będą się bali że moje mogą być chore i zarażą się im wszystkie ryby ze zbiornika? a jak nie przyjmą to co zrobić. jestem ze śląska, dać ogłoszenie?

Dziękuje za informacje, trzeba zacząć wszystko od nowa, ale zanim oddam moje ryby , muszę dowiedzieć się jeszcze wiele rzeczy by nie popełnić tych samych błędów. Myślisz że w zoologicznym mi je przyjmą? nie będą się bali że moje mogą być chore i zarażą się im wszystkie ryby ze zbiornika? a jak nie przyjmą to co zrobić. jestem ze śląska, dać ogłoszenie?

Wiesz,w wielu sklepach trzymają ryby na lekach w zbiornikach bo i chore sprzedają niestety...Daj ogłoszenie to lepsze jak oddać do tego pseudo sklepu..Może ktoś je ocali i będą żyć długo i szczęśliwie;)

Byłam dziś w tym sklepie i weszłam w dyskusje z panią z obsługi i usłyszałam że nie będę jej uczyć jak ryby się hoduje , bo pan który zaopatruję ich w ryby także trzyma je wszystkie razem i nie widzi żadnych przeszkód w tym. Ryby oczywiście nie zostały przyjęte bo to co ja mówię to bzdury....................co tu więcej komentować

nie nie tu nie chodzi o kasę ja staram się z babką gadać o tym co od was słyszę mimo że mało jeszcze wiem a kobieta ze mnie wariatkę robi i mam jej nie pouczać, no nic nauczkę mam i płace za głupotę . ale dzięki Wam mam namiar na super sklep w Żorach więc może być już teraz tylko lepiej

staram się z babką gadać o tym co od was słyszę mimo że mało jeszcze wiem a kobieta ze mnie wariatkę robi i mam jej nie pouczać,

Nie, to ona z siebie robi...,handlowiec w czystej postaci...

Mam nadzieję, że już tam nie zawitasz a Twoje złocisze nie wspomogą tej machiny...