giant19s Opublikowano 9 Maja 2011 #1 Opublikowano 9 Maja 2011 Witam, Czy kaskada AQUAEL'a FZN3 może posłużyć jako filtr mechaniczny?
slawek gorol Opublikowano 9 Maja 2011 #2 Opublikowano 9 Maja 2011 Może by coś z tego było, ale przy brzankach... Dla pyszczaków jest za słaba. Btw. w jakim akwa ?
giant19s Opublikowano 9 Maja 2011 Autor #3 Opublikowano 9 Maja 2011 Szkło prawdopodobnie 100x40x40 (160 litrów) Ta kaskada ma 1200l/h przepływu. Będzie mało :?:
eljot Opublikowano 9 Maja 2011 #4 Opublikowano 9 Maja 2011 IMO do takiego akwa powinna się sprawdzić.
slawek gorol Opublikowano 9 Maja 2011 #5 Opublikowano 9 Maja 2011 Kaskada ma to do siebie, że zrzut wody ma pionowo, a nie jak w przypadku głowic poziomy. Imho zabraknie w tym baniaku właściwej cyrkulacji, musiałbyś się wspomagać cyrkulatorem, który też kosztuje. Nawet gdyby tak było to nie ma 100% pewności, że to będzie działać. Fakt, kaskada jest dość mocna, lecz nasze pyśki są jak kaczki Ja bym rozpatrzył jednak zakup głowicy, no chyba, że masz już tą kaskadę, to wrzucaj i podziel się opinią.
eljot Opublikowano 9 Maja 2011 #6 Opublikowano 9 Maja 2011 Kaskada ma to do siebie, że zrzut wody ma pionowo No nie do końca, miąłem takową (słabszy model) i tacka po której spływa woda jest tak wyprofilowana że woda wpada praktycznie wzdłuż tafli wody. W stosunku do głowicy ma tą zaletę że nie zabiera miejsca w i tak nie za wielkim akwa.
giant19s Opublikowano 9 Maja 2011 Autor #7 Opublikowano 9 Maja 2011 Kaskadę właśnie już mam z morskiego Dokładnie kaskada ma wyprofilowaną taką łopatkę na całości wylotu więc woda idzie równolegle do tafli wody. W morskim spokojnie mieszała i rozpuszczała 2-3 kilogramy soli w 1-2 godziny. Skoro już mam to zamontujemy i zobaczymy czy da radę... do odważnych świat należy przynajmniej będą wnioski dla przyszłych pokoleń
slawek gorol Opublikowano 9 Maja 2011 #8 Opublikowano 9 Maja 2011 Aaaa.. to jak masz to wkładaj i za tydzień podziel się wynikami testu
eljot Opublikowano 9 Maja 2011 #9 Opublikowano 9 Maja 2011 przynajmniej będą wnioski dla przyszłych pokoleń Tylko nie zapomnij się nimi podzielić
giant19s Opublikowano 9 Maja 2011 Autor #10 Opublikowano 9 Maja 2011 Podzielę się jak odpalę całość Czyli coś czerwiec góra lipiec (muszę kupić szkło i biologa)
Rekomendowane odpowiedzi