Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ubiegłym roku, rozmawiałem z dyrekcją ZOO w Opolu o braku w nim akwariów, z powodu braku funduszy i pomimo tego, że mieli przygotowany pawilon dla wystawy akwarystycznej nie doszło nigdy do skutku urządzenie tych pustych akwariów. W dniu wczorajszym dostałem maila z informacją o chęci uruchomienia tego pawilonu w związku z otrzymaniem pieniędzy z funduszy Unii Europejskiej, zaproponowano nam 5 akwariów 150 cm i 2 akwaria 200 cm, Klub Malawi byłby opiekunem tych akwariów, do nas należało by obsada ich.

Moje pytanie do wszystkich to: czy powinniśmy przemyśleć tą propozycję?

Sprawa rozbija się o koszty utrzymania tych akwariów - a więc o pieniądze. Prąd, sprzęt i inne media zapewni Zoo, jednak obsada i pokarmy to już nasze koszty.

Myślę, że jesteśmy w stanie obsadzić te akwaria własnymi rybami, może zaprzyjaźnione firmy też nam w tym pomogą, jednak sprawa rozbije się o pokarmy, które będą w naszej gestii. Nie będzie to jakiś astronomiczny koszt, ale gdybyśmy podwyższyli składki członkowskie o 10 zł na rok, byśmy mogli robić zakupy tych pokarmów bez szkody dla finansów klubu.

O 11.00 jestem umówiony z Dyrektorem Zoo i po południu będę troszkę mądrzejszy i napiszę co ustaliłem.

Was koledzy pytam czy macie jakieś pomysły, zastrzeżenia czy uwagi?

Opublikowano

yaro a kto miałby się tymi baniakami opiekować?Pracownicy zoo czy ktoś od nas?

Z obsady mogę dostarczyć młodziki msobo i demasoni :)

Oczywiście reklama KM będzie na i przy baniakach?

Opublikowano

Nigdy nie byłeś w ZOO w Opolu?

Przy zwierzętach które mają swojego opiekuna, zamieszczona jest informacja o "sponsorach" więc była by taka tablica o nas.

Opiekę nad zwierzętami sprawują pracownicy Zoo, więc wszystkie podmiany, obsługa akwariów, karmienie należało by do nich. My musielibyśmy co jakiś czas dostarczać pokarm, gdy będzie się kończył, a w zamian mielibyśmy reklamę.

Niestety za wejściówki KM by pewnie musiał płacić, ale się spytam.

Spadam bo niedługo spotkanie.

Opublikowano

Fajna propozycja. Jestem jak najbardziej za. Nie ma się co czarować - jeżeli chcemy mieć finanse, a co za tym idzie reklamę, to musimy podnieść składkę. 10 zł rocznie to zaledwie 80 groszy miesięcznie.... Więc koszt żaden.

Opublikowano

Jarek, pomył przedni, okazja której nie można zmarnować. Z chęcią przeznaczę jakieś dodatkowe diengi na michę dla naszych ryb. W jakim zakresie mielibyśmy wgląd w to co zostanie urządzone, pełny dobór obsady i charakteru zbiornika jak rozumiem? Świetna sposobność na reklamę klubu w realu, jak i na odwrót - jeśli przedsięwzięcie wypali, możnaby relacjonować u nas co nowego dzieje się w tych szkłach itp :]

Opublikowano

Jako, że mieszkam w Opolu chętnie pomogę w tym przedsięwzięciu, oczywiście w miarę swoich możliwości. No chyba, że to żart prima aprilisowy :wink:

Opublikowano

W związku z żartem primaaprilisowym - dementuję tę informację. Gratuluję tym co się nabrali i tym, których nabrać się nie udało.

Przyjemnego chichociku w domu ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

W tym miejscu prosiłbym moderatora o uzasadnienie usunięcia mojego wczorajszego posta. :wink:

Który w swej treści zawierał jedynie "A dzisiaj 1'szy kwietnia" i nie wiem w którym miejscu naruszyłem regulamin działu "Off Topic" :wink: