Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spoko, masz trochę racji.

Wpuszczanie ryb nie jest konieczne, tylko czym karmić bakterie.

Ktoś nie z forum doradził mi żeby wrzucić mrożonkę dla ryb żeby pogniła w akwarium, może to wystarczy?

Opublikowano

Możesz wrzucić mrożonkę, wlać coś od siebie :wink: czy też wpuścić rybki startowe, ważne aby namnożyła się odpowiednia ilość bakterii.

Opublikowano

Chyba zostanę przy mrożonce wodzienia., ewentualnie coś od siebie ;-)

Chociaż brat doradził mi aby startowe były yellowy w liczbie 5 sztuk, mówił, ze on tak startował swoje malawi, ponoć yellowy to twarde ryby.

Opublikowano
Eljot, jesteś za wpuszczeniem części obsady, czy nie ? Obierz jakieś stanowisko, bo widzę, że doradzasz wszystko co proponujemy..... a to dwa przeciwne krańce...

A co tu przeciwnego, wszystkie trzy opcje mają doprowadzić do tego samego? Mnie bardziej odpowiada wpuszczenie obsady niż lanie do akwa :wink: co nie znaczy że nie przyniesie pożądanego skutku.

Opublikowano

Teraz znowu wyczytałem mrożonkę poprzez jej rozkład moge zatruć wodę i będzie potrzebna wymiana wody i czyszczenie akwa.

Masakra!!!Kaźdy pisze co innego

Opublikowano

Uryna to nie głupi pomysł ale co z tą mrożonką??

Łowić te larwy? Czy olać??

Znacie taki środek Bactozym??

Opublikowano

Człowieku, wrzuć do akwa ze 3 tabletki bactozymu i zaczekaj 2-3 tygodnie. Kombinujesz jakbyś miał z esioka zrobić ursusa...

Po co te komplikacje?

Temat za chwilkę zamknę, bo widzę, że rozwiązania przez nas podane nie trafiają do Ciebie, a uwierz, nie chce nam się w kółko pisać tego samego.

Opublikowano

Wile osób startowało na mrożonkach, dolewaniu moczu czy wpuszczeniu starterów, co nie oznacza że któraś z metod nie wad i zalet. Najważniejsze aby w razie problemów odpowiednio wcześnie zareagować.