Malawi D. Opublikowano 21 Listopada 2010 #1 Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam! Mam pytanie czy pyszczaki należy karmić regularnie czy może tak "kiedy mi się zachce"? Nie mówię tutaj o jakichś długich głodówkach. Mam na myśli przynajmniej raz dziennie.
elozox Opublikowano 21 Listopada 2010 #2 Opublikowano 21 Listopada 2010 raz dziennie ale o jednej godzinie.
slawek gorol Opublikowano 22 Listopada 2010 #3 Opublikowano 22 Listopada 2010 Większość z nas karmi przed wyjściem do pracy i po powrocie do domu. Ot taki ekonomiczny przymus
eljot Opublikowano 22 Listopada 2010 #4 Opublikowano 22 Listopada 2010 Jak masz możliwość to karm kilka razy dziennie małymi porcjami (ryba to nie pies )
yaro Opublikowano 23 Listopada 2010 #5 Opublikowano 23 Listopada 2010 raz dziennie ale o jednej godzinie. a dlaczego? w naturze mają też regularne karmienie? czy z innego powodu tak myślisz?
slawek gorol Opublikowano 23 Listopada 2010 #6 Opublikowano 23 Listopada 2010 Idąc za postem Yaro : nasze ryby mają szybką przemianę materii, więc lepiej 3xdziennie a małymi porcjami, niż raz a do pełna.
nabe Opublikowano 23 Listopada 2010 #7 Opublikowano 23 Listopada 2010 W naturze mbuna żeruje cały dzień, w akwarium podawanie im tak bardzo często pokarmu jest technicznie niewykonalne, noi żeby ich nie przeżreć musielibyśmy te wysokoenergetyczne granulki w jakiś mikroszczyptach odmierzać Już lepiej w miarę możliwości często karmić a bardzo małe ilości. Resztę niech sobie uzupełniają skubiąc skałki z glonów.
Malawi D. Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor #9 Opublikowano 24 Listopada 2010 Jeszcze jedno pytanie: jakie pokarmy polecilibyście dla maingano i johanni? Obecnie podaję Hikari Sinking Cichild Excel, Tropical Malawi, Tropical Spirulina Flakes, Tropical Cichlid Gran. I czy konieczne jest wcześniejsze namoczenie granulatu? Rybki mają 5-7 cm.
Perez666 Opublikowano 24 Listopada 2010 #10 Opublikowano 24 Listopada 2010 Hikari namaczamy ponieważ powiększa swoją objętość pod wpływem wody. Polecam pokarmy z wyższej półki: O.S.I. Naturefood Dainichi
Rekomendowane odpowiedzi