Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,planuje stelarz pod moj baniak z kątownika 3 cm scianki i zastanawiam sie czy mozna postawic baniak na blasze grubosci 3mm i czy to bedzie dobre rozwiazanie?nie chce dawać zadnego cudu drewnopodobnego bo to puchnie pod wpływem wilgoci i własnie z tego powodu zmieniam na stekaz.

Opublikowano

A moze ktoś ma jakies inne rozwiązanie?

materiały zastępcze bo okazało sie ze z blachą bedzie problem.

Opublikowano

ostatecznie chyba olac sprawe i nie dawać nic na spód. Akwaria ramowe kiedyś istniały i szyba dolna wisiała tylko oparta na krawędziach ramy. Jedyne co nalezy w takim układzie sprawdzić, jak wklejone względem pozostałych szyb jest dno. I pójśc właśnie w kierunku ramy. W sklepach akwarystycznyhc, to stelażach wiele zbiorników właśnie tak też stoi.

Opublikowano

A widziałeś może akwa 150x50 z ustawionymi na środku skałami o wadze ok.100 kg? ? Imo nierealne. A robić akwa hodowlane, gdzie nawet piachu nie ma to... nie wypowiem się.

Opublikowano

Mam to na komodzie z płyty meblowej no i puchnie,raz nie dopilnowałem i w górę,strach wielki,jak tylko słysze jakis trzask w domu to serce w gardle,nie mam chęci na drewno,ale tez nie chce duzo kasy wydac,mam akwa 100x40 i ono stoi na takiej smiesznej podstawie cos w stylu akwa ramowych ze pod nim jest pusta przestrzeń,ale właśnie to holender i 5 cm żwirku,a tu mam 25kg piachu + 100 kg skały,myslałem nad takim rozwiązaniem ale mam obawy,jeszcze będą dziury w dnie na sumpa które byc moze je trochę osłabią.

Opublikowano

Moje stoi na płycie OSB 18mm pomalowanej lakierem jachtowym i nic się nie dzieje. Jeżeli odpowiednio zabezpieczysz sklejkę/płyte to nic nie ma prawa się stać.