Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dłuższego czasu przeglądam forum w poszukiwaniu odpowiedniej diety dla moich rybek i mam coraz większy mętlik w głowie.

W akwarium pływa:

Metraclima msobo "magunga"

Melanochromis cyaneorhabdos "maingano”

Iodotrophus sprengerae

Aktualnie posiadam następujący pokarm:

Dainichi CICHLID Ultima Krill

Dainichi Color Supreme

Dainichi Veggie Delux

Tropical KelpAlgae Flake

Z mrożonek planuję cyklopa.

Proszę doradźcie mi co dorzucić lub wyrzucić??

Dzięki za pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wszyscy stawiaja na o.s.i... ja proponuje pokarmy hikari w granulacie:) sam kupuje 3 rodzaje i jestem zadowolony:) spirulina tropicala super forte tez jest b.dobrymi wartosciowym pokarmem ktory topodaje na sniadanie.

Opublikowano

Uważaj tylko z Dainichi Color Supreme u mnie samiczki msobo po tym dainichi dostawały przebarwien i plam, gdzieś na forum juz o tym było ze jest to pokarm głównie dedykowany dla ciemnych kolorów jak np. niebieski i u żółtych rybek tak moze sie dziać.

Opublikowano
Uważaj tylko z Dainichi Color Supreme u mnie samiczki msobo po tym dainichi dostawały przebarwien i plam, gdzieś na forum juz o tym było ze jest to pokarm głównie dedykowany dla ciemnych kolorów jak np. niebieski i u żółtych rybek tak moze sie dziać.

Jak do tej pory jakiś dziwnych przebarwień nie widzę u moich rybek, ale dostają ten pokarm dopiero trzy tygodnie.

I mam jeszcze jedno pytanie. Dostałem ostatni w sklepie pokarm New Era Aquaculture CICHLID PELLETS AMERICAN i zastanawiam się czy mogę czasami karmić tym pokarmem moje rybki?