geralt Opublikowano 30 Sierpnia 2010 #1 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam Od dłuższego czasu przeglądam forum w poszukiwaniu odpowiedniej diety dla moich rybek i mam coraz większy mętlik w głowie. W akwarium pływa: Metraclima msobo "magunga" Melanochromis cyaneorhabdos "maingano” Iodotrophus sprengerae Aktualnie posiadam następujący pokarm: Dainichi CICHLID Ultima Krill Dainichi Color Supreme Dainichi Veggie Delux Tropical KelpAlgae Flake Z mrożonek planuję cyklopa. Proszę doradźcie mi co dorzucić lub wyrzucić?? Dzięki za pomoc
Perez666 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 #2 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 W sumie to wystarczy,jeśli chcesz coś dodać to ewentualnie z NF lub O.S.I.(spirulina w płatkach). http://forum.klub-malawi.pl/pokarmy.php
geralt Opublikowano 1 Września 2010 Autor #3 Opublikowano 1 Września 2010 Dzięki za odpowiedź. Dokupiłem Spiruline O.S.I. w płatkach
elozox Opublikowano 11 Września 2010 #4 Opublikowano 11 Września 2010 wszyscy stawiaja na o.s.i... ja proponuje pokarmy hikari w granulacie:) sam kupuje 3 rodzaje i jestem zadowolony:) spirulina tropicala super forte tez jest b.dobrymi wartosciowym pokarmem ktory topodaje na sniadanie.
Mcbazo Opublikowano 11 Września 2010 #5 Opublikowano 11 Września 2010 A ja polecę spirulinę JBL,u mnie znika dużo szybciej niż ta Tropicala.
lemonek18 Opublikowano 15 Września 2010 #6 Opublikowano 15 Września 2010 Uważaj tylko z Dainichi Color Supreme u mnie samiczki msobo po tym dainichi dostawały przebarwien i plam, gdzieś na forum juz o tym było ze jest to pokarm głównie dedykowany dla ciemnych kolorów jak np. niebieski i u żółtych rybek tak moze sie dziać.
geralt Opublikowano 17 Września 2010 Autor #7 Opublikowano 17 Września 2010 Uważaj tylko z Dainichi Color Supreme u mnie samiczki msobo po tym dainichi dostawały przebarwien i plam, gdzieś na forum juz o tym było ze jest to pokarm głównie dedykowany dla ciemnych kolorów jak np. niebieski i u żółtych rybek tak moze sie dziać. Jak do tej pory jakiś dziwnych przebarwień nie widzę u moich rybek, ale dostają ten pokarm dopiero trzy tygodnie. I mam jeszcze jedno pytanie. Dostałem ostatni w sklepie pokarm New Era Aquaculture CICHLID PELLETS AMERICAN i zastanawiam się czy mogę czasami karmić tym pokarmem moje rybki?
eljot Opublikowano 17 Września 2010 #8 Opublikowano 17 Września 2010 Jako uzupełnienie diety tak ale nie jako pokarm podstawowy (jest przeznaczony dla ryb mięsożernych).
Rekomendowane odpowiedzi