slawek gorol Opublikowano 26 Lutego 2010 #11 Opublikowano 26 Lutego 2010 I ja się czepne, ale Mjunszajn nie pisała o używkach, o których nie było zresztą mowy wcześniej.
filas Opublikowano 26 Lutego 2010 #12 Opublikowano 26 Lutego 2010 ale nie było mowy, że nie mogą być brane pod uwagę, za to była mowa o niewielkich kosztach a ja wolał bym kupić dwa fluvalki serii 3 niż nowe no name z Chin
slawek gorol Opublikowano 26 Lutego 2010 #13 Opublikowano 26 Lutego 2010 Oczywiście, zgadzam się. Sam mam Fluvala 304 z allegra za 90 zł. i działa jak ta lala
adus20 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor #14 Opublikowano 26 Lutego 2010 hmmm, ja stwierdziłem że nie chce żadnych kominów,i pierdółek w akwarium, poniżej szybki rysunek poglądowy mojej filtracji 1- pompa c.o 2- kubelek diy 3- FBF 4- deszczownica jest to chwilowo projekt poglądowy, docelowo napewno się zmieni konstrukcja, kombinuje jeszcze gdzie by upchac grzałke, wole kupić jedną pompę c.o. nawet 50 w niż jeden filtr wewnętrzny i zewnętrzny może macie jakies porady, wizje itp to chętnie poslucham
slawek gorol Opublikowano 27 Lutego 2010 #15 Opublikowano 27 Lutego 2010 Jeżeli to ma być zasilane pompą c.o to dorzuciłbym korpus 50 mikronów jako mechanik, jak również prefiltr przed Fbf-em.
Mjunszajn Opublikowano 27 Lutego 2010 #16 Opublikowano 27 Lutego 2010 Być może się czepiam, ale "Zdjełano" Czepiasz się, a przy tym niestety niesłusznie. Urazy nie zachowam. a ja wolał bym kupić dwa fluvalki serii 3 niż nowe no name z Chin Ja natomiast, mimo wszystko wolałabym "no name" z Chin. Używka z Allegro to loteria. Ja kupiłam kilka clasicków kiedyś. Jeden pochodził z rok czasu. Reszta albo padła po tygodniu, albo ciekła, albo czegoś brakowało. Przynajmniej kilku klientów wydało u mnie na "używki z Allegro" więcej niż kupno nowego filtra, a dalej jest to stary filtr. To jest loteria. może macie jakies porady, wizje itp to chętnie poslucham Nakombinowałeś tak, że chyba już lepiej wywiercić otwór na poziomie lustra wody, zrobić spływ do sumpa i oszczędzić sobie pracy i ewentualności, że całość tego nie będzie działać/będzie kiepsko działać. Duża średnica otworu, wstawki wzmacniające, pięć kolanek, dwa zawory i będzie działać.
filas Opublikowano 27 Lutego 2010 #17 Opublikowano 27 Lutego 2010 Używka z Allegro to loteria. Ja kupiłam kilka clasicków kiedyś. no niestety co kraj to obyczaj i naszym rodakom ciężko zaufać przy kupowaniu używanych klamotków, nie wiem co to clasicki ale celowo proponowałem fluvala serii 3 bo ma bardzo uproszczoną budowę - minimum zbędnych pierdół i przy założeniu, że nie jest pęknięty (co też da się zreanimować) to wystarczy nowy oring i nie ma w nim co cieknąć ale w zasadzie nie ma się co rozpisywać bo kolega brnie zupełnie w innym kierunku
adus20 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor #18 Opublikowano 27 Lutego 2010 jak bym chcial wiercic dziure to wolal bym juz komin niz nad lustrem, woda paruje wiec dodatkowa praca, a przy kominie co mi zbierze odchody resztki pokarmu itp ??a tak prze pompom dam prefiltr
slawek gorol Opublikowano 27 Lutego 2010 #19 Opublikowano 27 Lutego 2010 Ja już nie wiem o co Ci chodzi. Chcesz robić przelew czy co ? Kombinujesz aż za nadto.
adus20 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor #20 Opublikowano 28 Lutego 2010 chce zrobic jakas dobra filtracje, przy czym nie zabardzo chce komin, a tym bardziej wiercic dziury w akwarium, no i wydawac 1000 zl na kubelek
Rekomendowane odpowiedzi