weapster Opublikowano 15 Lutego 2010 #1 Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam. Przymierzam się do zakupu tego pokarmu i zastanawiam się jaki rozmiar. Small czy baby? pływają u mnie demasoni w rozmiarach od 5-8cm i msobo magunga 8-9cm. Chcę kupić Dainichi Veggie FX Sinking i Dainichi Color FX Sinking tylko, że rozmiar small jest w opakowaniach 250gram a te już kosztują odpowiednio więcej.
eljot Opublikowano 15 Lutego 2010 #2 Opublikowano 15 Lutego 2010 Chcę kupić Dainichi Veggie FX Sinking i Dainichi Color FX Sinking tylko, że rozmiar small jest w opakowaniach 250gram a te już kosztują odpowiednio więcej. Ale jednostkowo wychodzi cię taniej.
weapster Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor #3 Opublikowano 15 Lutego 2010 Jaki jest termin ważności tych pokarmów?
eljot Opublikowano 15 Lutego 2010 #4 Opublikowano 15 Lutego 2010 Jeśli dobrze pamiętam to kupione przeze mnie w zeszłym roku miały termin ważności do grudnia 2011 (niestety wyrzuciłem oryginalne opakowania)
MalawiHobby Opublikowano 15 Lutego 2010 #5 Opublikowano 15 Lutego 2010 Kupowałem dainichi niedawno i jest ważny do 2012roku
aarset Opublikowano 15 Lutego 2010 #6 Opublikowano 15 Lutego 2010 Ja kupiłem w październiku zeszłego roku i termin ważności upływa w lipcu 2012. A co do rozmiaru, to moim zdaniem odpowiedni dla Twoich ryb będzie small.
weapster Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor #7 Opublikowano 15 Lutego 2010 Jeszcze takie pytanie czy dainichi jako podstawowy dla demasoni będzie dobry? Zawiera białe mięso ryb, a one źle tolerują mięso. Ogólnie zastanawiam się nad baby, ale nie wiem czy to za drobne nie będzie. Wolę mniejszą paczkę bo na moje 13 pyszczaków 250gr nie zużyje przez 2 lata stosując jeszcze 3 inne pokarmy.
mirkot999 Opublikowano 15 Lutego 2010 #8 Opublikowano 15 Lutego 2010 Kup baby, small może być jednak nie taki small dla twoich ryb. Moja non mbuna, niektóre osobniki ok 18 cm pluły small długi czas, aż zacząłem to rozdrabniać. Baby natomiast szamią aż miło. Pamiętaj, że to twardy pokarm, którego się nie namacza.
aqua skalar Opublikowano 15 Lutego 2010 #9 Opublikowano 15 Lutego 2010 Ja z tej firmy mam Color FX i także w granulacji baby. Ryby od 3 do 5cm pewnie poradziłyby sobie z większym pokarmem, ale tak przynajmniej karmię częściej i mam pewność, że wszystkie otrzymują odpowiednie porcje pokarmu.
Perez666 Opublikowano 22 Lutego 2010 #10 Opublikowano 22 Lutego 2010 Dainichi baby jest 2x większy od NF small a około 5x mniejszy od Hikari mini(przed namoczeniem).Ja jak mi się skończy Dainichi to będę brał już w granulacji small. Edit:Widzę że usunięto post o porównanie wielkości tychże pokarmów
Rekomendowane odpowiedzi