Skocz do zawartości

Dodatkowy(rezerwowy) filtr biologiczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Całkiem niedawno przydarzyła mi się niewielka awaria filtra zewnętrznego; w zasadzie nic groźnego, ale zacząłem się zastanawiać co mógłbym zrobić gdyby jakaś bardziej poważna usterka, uniemożliwiająca dalszą pracę, powtórzyła się ponownie. Teoretycznie oba filtry objęte są jeszcze gwarancją, ale wiadomo że samo dochodzenie swoich praw z tego tytułu także trochę trwa. Pomijam już sam fakt, że tego typu usterki najczęściej zdarzają się pośrodku długiego weekendu, najpewniej w niedzielny wieczór :|. Dlatego aby uniknąć w późniejszym czasie nerwów, a także nie do końca przemyślanych wydatków, podyktowanych potrzebą chwili, zastanawiam się nad zakupem jakiejś zabytkowej używki za symboliczny 1zł(żeby tylko nie przeciekała). Chciałbym jednak zapytać, co sądzicie o takim rozwiązaniu, być może ktoś ma inny patent? Oczywiście za cel nadrzędnym przyjmuję podtrzymanie biologii w akwarium.

Opublikowano

zawsze lepiej mieć niż nie mieć. Ja mam zapasowy filtr wewnętrzny jakby co to ceramikę przełożę do akwarium. W sytuacji awaryjnej można obciąć górę od butelki 5l, w dole porobić dziury, wsadzić w to ceramike z kubła a w środek wcisnąć głowicę. Spokojnie wystarczy do czasu rozpatrzenia reklamacji/zakupu nowego filtra.

Opublikowano

Ja mam nawet dwa (jako gratisy byly przy kupnie baniakow na ebayu) I sadze ze to bardzo dobry pomysl.

Mi sie juz przydaly przy przeprowadzce I w kotniku.

Opublikowano

ja mam kubełek jbl cp 120 po przednim zbiorniku .Zwykle ,używam go jako "odkurzacza" ,ale raz ratował mnie gdy miałem problem z grundfosem

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.