Maksym Opublikowano 26 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Pokarm firmy hikari dobrze wybarwiający, niech ktoś coś podpowie.
krisq75 Opublikowano 26 Stycznia 2010 #2 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Hikari to Ci nie podpowiem ale Dainichi Color Supremeto mogę polecić.
Perez666 Opublikowano 26 Stycznia 2010 #3 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Z tego co się orientuję to z hikari wybarwiający jest Discus.Dlaczego chcesz z hikari ,za złotówkę wiecęj masz vivid color OSI.
Maksym Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor #4 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Krótko mówiąc to nigdy wczesniej nie używałem pokarmów dobrej jakości tylko tropical tetra i sera, pysie dobrze wyglądają i mają żywe barwy. Ale po tym jak poczytałem sobie na stronie dainichi o właściwościach ich pokarmów to stwierdziłem że mogą wyglądać jeszcze lepiej .Ale ja tu się rozpisuje a chcę nawiązać do posta od perez666, wybrałem hikari bo też się o nim dużo pisze ale z tego co pisze perez666 to są lepsze pokarmy i niewiele droższe .A może będzie ktoś tak miły z klubowiczów i umieścił by listę tych pokarmów z najwyższej półki które warto podawać pyszczakom? Będę wdzięczny.
eljot Opublikowano 27 Stycznia 2010 #5 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Już to zrobiono brać wybierać http://forum.klub-malawi.pl/pokarmy.php
mutra Opublikowano 27 Stycznia 2010 #6 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ja używam hikari chichild excel jako pokarm podstawowy. Stosowałem pokarmy większości producentów funkcjonujących na rynku i żaden z pokarmów wybarwiających nie poprawił znacząco wybarwienia moich redów. Jest wiele porównywalnych pokarmów ale przy porównywaniu cen zazwyczaj wygrywa excel. Moim zdaniem powinieneś na nim oprzeć żywienie ryb i ewentualnie uzupełnić mocnym pokarmem wybarwiającym (jeżeli masz żółte lub pomarańczowe ryby) Może byc OSI z solowcem albo Nature food premium color.
Perez666 Opublikowano 27 Stycznia 2010 #7 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Minusem pokarmów Hikari to to że trzeba go namaczać.A gdy namaczamy to pokarm traci część wartości odżywczych.
mutra Opublikowano 28 Stycznia 2010 #8 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Z tym namaczaniem to nie jest do końca tak jak mówisz perez . Ja nie namaczam (no ale przyjmijmy że sie powinno ) Co do tracenia substancji odżywczych w czasie namaczania to nie są to na tyle duże starty aby to robiło jakiś problem.
Perez666 Opublikowano 28 Stycznia 2010 #9 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgadzam się w 100% z Tobą mutra,dlatego pisałem o części utraty wartości odżywczych BTW nie musisz namaczać bo twoje krówki to już są byczki
elozox Opublikowano 28 Stycznia 2010 #10 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Jezeli moge sie wtracic moim glownym pokarmem sa platki- Spirulina Superforte 36% tropicala-chyba jedyny pokarm godny polecenia tej firmy dla pyszczakow i jak kolega hikari chichild exel oraz uzupelniajacy hikari chichild stample,Jbl novo rift a jako wybarwiajacego uzywam hikari chichild gold . Co do namaczania rowniez nie mocze poprostu kupuje najmniejsza dostepna granulacje(mini),albo jak w przypadku JBL rozgniatam .
Rekomendowane odpowiedzi