Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam samice yelow 4 miesięczną to jej pierwsza inkubacja miała 4 sztuki .Odlowiłem ją wczoraj do kotnika z siatki który zawiesza sie w akwarium.Dziś rano wypuściła 4 sztuki a 30min pózniej już ich niema.wiem żę pyszczaki zabierają mlode spowrotem do pyska ale zawsze widać je w pysku a uniej nic nie widać,i poza tym wcześniej miała rozciągniety gardziel a teraz go nie ma czy ona mogła je zjeść?jeśli tak to dlaczego .wiele razy miałem młode ale nigdy takiej sytuacji.spotkaliśćie sie z czymś takim .Dzieki i Pozdrawiam

Opublikowano

Takie sytuacje często zdażają sie młodym samicom.Kolejne inkubacje powinny dać lepsze efekty :D Nie przejmuj sie wielu z nas już przerobiło ten temat. :)

Opublikowano

bywa, jeżeli chcesz odchować młode to najlepiej wypuszczać samicę do kotnika (akwarium) zawierającego kryjówki dla młodych (np kawałki rurki pcv)

Opublikowano

tak własnie zrobie kupie dodatkowe akwarium na kotnik nie moge dopuścić do takiej straty bardzo mi ich szkoda dla mnie są bezcenne . dzięki za rady pozdrawiam

Opublikowano

U mnie labeotropheus tak robił(a). Świadkiem jest żona :)

Ale istotnie tylko jednej samicy takie rzeczy się udawały. Zazwyczaj "opieka" kończyła się na wypuszczeniu młodych i pozostawieniu ich samych sobie.

Opublikowano
wiem żę pyszczaki zabierają mlode spowrotem

Reka do góry kto widział takie zjawisko u MBUNA?

ja widzialem u siebie pisalem zreszta posta o tym ,,, w ktorym odpowiedz poparli filmikiem :)