Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znam tej pompy ale wygląda porządnie. Cenę też ma porządną :wink: 4300l/h do akwa 450 będzie odpowiednia ( o ile masz problem z cyrkulacją)

Opublikowano
Nie znam tej pompy ale wygląda porządnie. Cenę też ma porządną :wink: 4300l/h do akwa 450 będzie odpowiednia ( o ile masz problem z cyrkulacją)

No właśnie mam, poruszałem ten problemw "chorobach", w wątku "czarne plmay na Red Blue" i tam aarset polecił mi właśnie pompę cyrkulacyjną. Udało mi się odłożyć trochę kasy i teraz szukam odpowiedniej.

Głównie chodzi o to, by filtr lepiej zbierał odchody z dna.

Opublikowano

Ja z kolei polece cyrkulator jvp. Jest w pelni bezszelestny, mocowany na przyssawki i co najwazniejsze - jest tani(12000 l/h kosztuje 110 zl). To najlepsza zolta robota jaka mam w akwa

Opublikowano

Ok. Dzięki. Widzę, że wybór jest jak zwykle spory. Zdecydowałem się na pompe, któþrej link wrzucił aarset. Jakby co, będzie na niego ;)

Ja z kolei polece cyrkulator jvp. Jest w pelni bezszelestny, mocowany na przyssawki i co najwazniejsze - jest tani(12000 l/h kosztuje 110 zl). To najlepsza zolta robota jaka mam w akwa

Spóźniłem się na Twój post :(

Opublikowano

I pożera kupę prądu :) bynajmniej nie 12W, które widać na tabliczce ;) ale faktycznie fajnie dmucha jak się wytnie połowę "szczebelków" z wlotu wody.

Opublikowano

I pożera kupę prądu :) bynajmniej nie 12W, które widać na tabliczce ;) ale faktycznie fajnie dmucha jak się wytnie połowę "szczebelków" z wlotu wody.

To zależny jaką masz 12000 pobiera 24W tak jak podaje producent (sprawdzałem). A co do wycinania czegokolwiek to nie wiem skąd masz ten pomysł dmucha rewelacyjnie bez jakichkolwiek udziwnień.

Opublikowano

:mrgreen: Niestety kolego jestes w bledzie. Ow cyrkulator pobiera 24w pradu. Ale coz to dziwnego. Im wiecej pradu tym wiecej powera. To tak jakbys mial np.filtr wew. Ktory pobiera 30w i ten 5 watowy. 5 watowy jest mocniejszy ? Eee..... chyba nie. Kolega z forum kupil koralie i po 50 cm nie widac jej dmuchania. U mnie jvp dmucha na 150 cm i musialem celowo skierowac wylot na kamienie bo wir kopal dziure az do styro.

Ale skoro akwarystyka to wyliczanie watow pradu to ja sie tu nie nadaje. Ale dobrze, moze inaczej - zaplacisz 300 zl wiecej za cyrkulator niz ja. Te 300 zl daja mi dwa lata dzialania za ta cene ktora ty zaplaciles wiecej. Tylko pytanie - ktory dziala wydajniej ?