M_sobo Opublikowano 5 Marca 2010 Autor #41 Opublikowano 5 Marca 2010 Pod koniec miesica bedzie kolejna dostawa ryb, wiec jesli ktos jest zainteresowany to zapraszam, czesc dostepnych gatunkow wraz z cenami dostepna jest na stronie SM. Sorki za pismo- brak polskich znakow, niewiedziec czemu? Cytuj
Mjunszajn Opublikowano 5 Marca 2010 #42 Opublikowano 5 Marca 2010 Czekamy jeszcze na fotorelacje p. Marcinie:P:P. Jeżeli potrzebna korekta to na maila wyślij. Skoryguję Cytuj
sabotage Opublikowano 5 Marca 2010 #43 Opublikowano 5 Marca 2010 Msobo są dostępne? Jak tak, jaka wielkość? Coś się da dobrać czy samiutka młodzież? Cytuj
M_sobo Opublikowano 5 Marca 2010 Autor #44 Opublikowano 5 Marca 2010 Czekamy jeszcze na fotorelacje p. Marcinie:P:P. Jeżeli potrzebna korekta to na maila wyślij. Skoryguję Korekta jak najbardziej bedzie konieczna bo z firmy dostalem jakis amerykancki laptop, ktory nie ma polskich znakow:) fotorelacja niebawem( za okolo 3 dni ) )) Ostatnio magungi jeszcze nie bylo, byc moze pod koniec marca juz bedzie, jak tak to na pewmo cos przywioze, ale tylko mlodziez. Cytuj
szulo Opublikowano 5 Marca 2010 #45 Opublikowano 5 Marca 2010 Tydzień temu dostałem ryby, dzisiaj u Protomelasów doszło już do tarła. Jestem zadowolony z zakupu szybko i sprawnie. Sklep Malawi mógł by tylko trochę szczelniej pakować paczki bo karton się rozmókł i kierownik pociągu narzekał. Naprawdę polecam kupować rybska u Marcina. Cytuj
M_sobo Opublikowano 6 Marca 2010 Autor #46 Opublikowano 6 Marca 2010 A mi sie wydaje, ze konduktor byl ciekawski i chcial zobaczyc te piekne fiszki i niechcacy uszkodzil wirek Cytuj
Perez666 Opublikowano 11 Marca 2010 #47 Opublikowano 11 Marca 2010 M_sobo,zamówienia można składać tu czy na priv?Bo interesują mnie 2 gatunki Cytuj
M_sobo Opublikowano 16 Marca 2010 Autor #49 Opublikowano 16 Marca 2010 Opis i foto z hodowli Fuljer "Cichlid Fuljer to firma mająca swoją siedzibę w Słowacji, która zajmuje się głównie hodowlą ryb z jezior Wielkiego Rowu Afrykańskiego - Wiktorii, Tanganiki oraz Malawi. Powstała kilkanaście lat temu i nawet samym właścicielom Cichlid Fuljer, czyli Państwu Karin i Imrichowi Fuljer, trudno określić poczatek rozpoczęcia działalności. Odkąd pamiętają była to ich wielka pasja , która z biegiem lat przerodziła się w pełni profesjonalną hodowlę. W chwili obecnej, w zbiornikach mieści się około 70 tysięcy litrów wody, zamieszkiwanej przez naszych ulubieńców. Doskonałą jakość wody zapewnia świetnie rozwinięty system filtracyjny, zarówno biologiczny jak i mechaniczny. Codzienna praca przy zbiornikach, najwyższa jakość stosowanych pokarmów oraz duża wiedza, a także zamiłowanie do akwarystyki owocują wspaniałymi okazami ryb, które w moim odczuciu są jednymi z najpiękniejszych, jakie dane mi było oglądać. Także dbałość o zachowanie czystości rasowej ryb jest najważniejszym kryterium spełnianym w hodowli Państwa Fuljer. Niemal każdy gatunek posiada swój zbiornik, względnie gatunki dobierane są w odpowiedni sposób, by nie było możliwości krzyżowania się ryb. Ponadto praktykowany jest chów selektywny, który ma na celu wyeliminowanie wszelkich wad anatomicznych i kolorystycznych poszczególnych osobników pielęgnic, co zapewnia najwyższą jakość oferowanych ryb". Cytuj
Mjunszajn Opublikowano 18 Marca 2010 #50 Opublikowano 18 Marca 2010 Weż to jakoś dopracuj to wrzucę na stronę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi