Skocz do zawartości

nie mam już siły, agesja, potmostwo , walki :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no właśnie tak jak yaro pisze.

Redy najłatwiej odróżnić i dziwię się czemu nie wyłapałeś jeszcze samca (biały z dużą liczbą kropek na płetwie ogonowej)?

Pewnie dominujący jest wyrazisty. Pozostałe samce powinny przypominać go.

Zacznij od redów i najbardziej agresywnych maingano.

Opublikowano

eljot12 sorka nie wiedziałem, że tak na to patrzycie.

Czytam każdy po kolei i odpisuje. Zaczynam od najświeższego itd....

Temat jest jak dla mnie bardzo aktualny, więc "stary" nie za bardzo pasuje. Chyba że dla autora jest już nieważny, ale dla osób takich jak co przeglądają forum jest ważny.

Acha generalnie nie znalazłem info jak się klasyfikuje "stary" i "nowy".

Skoro uważacie coś za stare i nikt już nie może odpisywać, to czemu nie blokuje się takich albo nie usuwa?

Generalnie trochę strzelacie sobie w kolano w ten sposób, bo jak zacząłbym nowy watek to dowiedziałbym się już było a jak odpisuje, gdzie to było to ze za stare.

Opublikowano

Pisząc stary miałem na myśli to, że autor wątku dostał odpowiedź na swoje pytanie i już nie jest nim zainteresowany.

Takie odświeżanie ma sens jeśli masz podobny problem i nie chcesz powielać wątków.

Opublikowano

ale tak jak napisałem wcześniej.

Jasne, że autor nie jest nim zainteresowany ale zainteresowane są może kolejne osoby czytające go.

akurat zaczynam mieć taki problem i chciałbym się dowiedzieć co dalej w tym temacie i spostrzeżenia innych, więc w ten sposób chciałem go odświeżyć i ta dyskusja trochę go w zły tor sprowadza, bo zaraz się przerodzi w dyskusję wszystkich użytkowników i osoba zainteresowana zamiast mieć na tacy najwięcej jak się da w tym temacie niczego się nie dowie. Jak się nie dowie to pewnie nie będzie jej się chciało szukać dalej i napisze nowy wątek.

Opublikowano

Maciej, nie rób fermentu, jeśli przez 2 lata nikt nie pociągnął tematu to zakładający topic czeka na odpowiedź? Nabijane bez sensu posty będą kasowane. Rzuć okiem na datę w rogu, to chyba wiele wyjaśnia.

Opublikowano

dobra ok. Już Perez mi wyjaśnił. Wykasuj te moje "zapiski" i nie powielaj mojego błędu ciągnąc bezsensu wątek.

Jeszcze zaraz pięć kolejnych osób się dołączy a ja dalej potrzebuje info jak jest z agresją między RED RED i Maingano.

Ale przeczytaj dokładnie co napisałem, że zakładający post nie czeka i ja to wiem.

Piszę bo ktoś inny np. ja właśnie się z tym zmaga. Dopiero co sam się nauczyłem w odróżnianiu płci Red Red.

Ale widzę, że bez sensu to piszę bo i tak nikt tego nie czyta.

eeee.....

Koniec offtopu. Gorol

Opublikowano

Zadałeś dziwne pytanie.

Z agresją to jest tak : melanochromis jest rybą dość zadziorną. Red z racji swych wymiarów też nie pozwoli się prać z byle powodów.

Dominację moim zdaniem przejmie maingano obierając rewir i będzie go strzegł. U moich redów nie zaobserwowałem jakiegoś dużego terytorializmu, może z racji tego, że były przeganianye przez bardziej agresywne ryby.

Pomijam oczywiście fakt, że red nie nadaje się do 200 litrowego szkła.