tomaszmk Posted July 15, 2009 #1 Posted July 15, 2009 Witam, znacie może podobne rozwiązania ? http://www.roslinyakwariowe.pl/sklep/zestawy-akwariowe/hydor-grzalka-przeplywowa-12mm-p-4010.html?osCsid=a52c32deac84f81bcdfbc402676ec503
misiek80 Posted July 15, 2009 #2 Posted July 15, 2009 Tak się zastanawiam, czy grzałka umieszczona na wężu z filtra dostatecznie podgrzeje wodę? Jeśli tak (a pewnie tak, skoro jest w sprzedaży), to bajer może i fajny... ale cena jeszcze fajniejsza. Ja wolałbym kupić tańszą grzałkę i schować ja za mechanika, a całość jakość zręcznie zamaskować.... no i w kieszani zostaje jakieś 150 zeta:) Ale jeśli ktoś np. nie posiada filtra wewnętrznego i ma kasę na zbyciu, to czemu nie... im mniej sprzetu w środku tym ładniej:)
slawek gorol Posted July 15, 2009 #3 Posted July 15, 2009 Tak się zastanawiam, czy grzałka umieszczona na wężu z filtra dostatecznie podgrzeje wodę? Jeśli tak (a pewnie tak, skoro jest w sprzedaży), to bajer może i fajny... ale cena jeszcze fajniejsza. Ja wolałbym kupić tańszą grzałkę i schować ja za mechanika, a całość jakość zręcznie zamaskować.... no i w kieszani zostaje jakieś 150 zeta:) Ale jeśli ktoś np. nie posiada filtra wewnętrznego i ma kasę na zbyciu, to czemu nie... im mniej sprzetu w środku tym ładniej:) jakbym mial duzo kasy to bym kupil termofiltr
nabe Posted July 15, 2009 #4 Posted July 15, 2009 Widziałem już samoróbkę - zwykła grzała nawet z pokręcanym termostatem schowana w rurze pcv koszt zabudowy? pewnie z 20zł.ale nie wydaje mi się,żeby opłacało się pchać w przepływową grzałkę żeby oszczędzić kilka cm w akwa.Jak sławek zauważył lepszy byłby juz kubeł+termo.
Recommended Posts