koteczek555 Opublikowano 10 Lipca 2009 #11 Opublikowano 10 Lipca 2009 U mnie też no2 i no3 w dalszym ciągu 0, ale robię no3 testem sery
eljot Opublikowano 10 Lipca 2009 #12 Opublikowano 10 Lipca 2009 Koteczek to raczej nie możliwe nawet z deni NO3 nigdy nie spada do 0 chyba też trafiłaś jakiś trefny test. Bezsenny zajrzyj tu jest sporo fotek może znajdziesz coś podobnego viewtopic.php?f=20&t=3138
koteczek555 Opublikowano 10 Lipca 2009 #13 Opublikowano 10 Lipca 2009 No podejrzewam, że coś z testem. Ale jak zbadałam kiedyś wodę z zoologa to normalnie pokazało 50
aarset Opublikowano 10 Lipca 2009 #14 Opublikowano 10 Lipca 2009 Miałem kiedyś taki test, właśnie z sery. Zabarwiał się dopiero gdy stężenie azotanów było większe niż 25mg/l. Testowałem wodę z kranu
mutra Opublikowano 10 Lipca 2009 #15 Opublikowano 10 Lipca 2009 1. Tak glony mogą zeżreć całe NO3 z wody, mnie zdarzało się to kilka razy 2. Jeżeli ryby jedzą te glony to jest to zdecydowanie powód do zadowolenia a nie do niepokoju. Moje ryby w tej chwili jedzą tylko glony w akwarium i żywe rozwielitki i wychodzi im to na dobre. 3. Można przeszczepić glony z sadzawki do akwarium ale jest to ryzykowne jeżeli w tej sadzawce żyją ryby (choroby). Jeżeli myślisz o przeniesieniu glonów nitkowatych to może się to nie udać gdyż one wolą niższe temperatury i zazwyczaj w akwariach nie występują.
koteczek555 Opublikowano 10 Lipca 2009 #16 Opublikowano 10 Lipca 2009 Mi po zmianie wystroju w zaskakującym tempie glony urosły. Jak zakładałam akwa to przez miesiąc nie było ani jednego okrzemka. A po zmianie po tyg już wszystkie kamienie były całe w okrzemkach, a po następnych tygodniu już zielenice. Choć nie mam takich fajnych niteczek o jakich marzyłam Być może mi glony "zjadły" całe NO3
Rekomendowane odpowiedzi