MARCEPAN Opublikowano 4 Czerwca 2009 #1 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zwartka aponogetonolistna, (Cryptocoryne aponogetifolia) No właśnie, czy ma ktoś tę roślinę w akwarium? Zastanawiam się nad zakupem, bo jednak jakiegoś krzaczka mi brak. Wyczytałem, że górna granica PH dla tej rośliny to 8.0. Czy rybki jej nie niszczą? I czy mozna ją sadzić bezpośrednio w piachu?
koteczek555 Opublikowano 4 Czerwca 2009 #2 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Ja mam kryptokoryne, ale niestety nie mam pojęcia jaką. W każdym razie moja rośnie pięknie i nawet ryby jej tak nie skubią, w przeciwieństwie do anubiasa, z którego zostało parę listków
mikołaj. Opublikowano 4 Czerwca 2009 #3 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Ja mam ph 8 ,4 a rybcie jej nic nie robią ładnie rośnie i jest ładna .
MARCEPAN Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor #4 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Czyli mogę kupić? No to dzięki wielkie
Neno Opublikowano 5 Czerwca 2009 #5 Opublikowano 5 Czerwca 2009 U mnie się już tych roslin przewinęło .... Nie wiem czemu ale jakos tak rosną jakis czas potem umierają A opisana przez Ciebie zielenina rośnie prężnie , jak na drożdzach !
mikołaj. Opublikowano 5 Czerwca 2009 #6 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zazwyczaj rośliny akwarystyczne gniją po okresie kwitnięcia albo gniły jej korzenie .
Neno Opublikowano 5 Czerwca 2009 #7 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Problem w tym ,że jedyne co po nich zostawało ( głównie różnego typu Valisnerie ) to zdrowe korzenie ...
mikołaj. Opublikowano 6 Czerwca 2009 #8 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Morze kwitła albo coś z parametrami było nie tak .
Nuroslaw Opublikowano 6 Czerwca 2009 #9 Opublikowano 6 Czerwca 2009 a co ma wspólnego kwitnienie z obumieraniem tych roślin? Mnie u wielu moich znajomych rosliny te rosły i rosna w piasku, rosna potężne, kwitną, a wcale nie obumierają.
mikołaj. Opublikowano 6 Czerwca 2009 #10 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zazwyczaj rośliny akwariowe giną po zakwicie ale jak tobie nie kwitła to znaczy że masz nie odpowiednie parametry wody dla tej rośliny .
Rekomendowane odpowiedzi