norbitek Opublikowano 16 Maja 2009 #1 Opublikowano 16 Maja 2009 Ostatnio znów mnie podkusiło aby włączyć drugą świetlówkę. Rybki w sylwianie ładnie wyglądają. No i piasek zaczął przybierać kolor. Bez dodatkowego światła było ok. Nie zwracałem zbytnio uwagi na to co rosnie na kamieniach i tle. Trochę jasno-zielonego, ciemno-zielonego, brunatne. Są to małe niteczki, które nie tworzą śluzu. Schodzą dopiero po kilkukrotnym mocniejszym potarciu. Ale po tym jak piasek zaczął mi brunatnieć to zacząłem się zastanawiać czy aby wszystko co porasta moje kamienie to są glony. Ze nowego piaskowca brunatny trawnik schodzi łatwiej + dwa razy potarlem i go nie bylo. Oto kilka zdjęć:
koteczek555 Opublikowano 16 Maja 2009 #2 Opublikowano 16 Maja 2009 Niestety na piasku wygląda mi to na sinice
jurek035 Opublikowano 17 Maja 2009 #3 Opublikowano 17 Maja 2009 na ostatnim zdjęciu sinice, ale pierwsze foto to raczej zielenice.
mutra Opublikowano 17 Maja 2009 #4 Opublikowano 17 Maja 2009 na ostatnim zdjęciu za słabo wyrośnięte żeby można było stwierdzić że to sinice
koteczek555 Opublikowano 17 Maja 2009 #5 Opublikowano 17 Maja 2009 U mnie tak samo wyglądały w fazie początkowej
mikołaj. Opublikowano 18 Maja 2009 #6 Opublikowano 18 Maja 2009 U mnie jak rozwijały się sinice to wyglądał identycznie jak na ostatniej fotografii a na tym pierwszym zdjęciu trudno jest mi określić co to może być .
czester_ Opublikowano 19 Maja 2009 #7 Opublikowano 19 Maja 2009 Mało glonów rośnie na piasku i go lepi. Jak dla mnie jest to w 90% obiaw sinic.
Rekomendowane odpowiedzi