Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
I dlatego właśnie wolałem wydać na Tunze więcej kasy , niż na tę chińszczyznę:)

Jak się ma, to pewnie, że lepiej wydać na Tunze :) aczkolwiek obecne wcale takie bezawaryjne nie są...

Na morskim forum ktoś pisał , że rzeczywisty pobór mocy dla JVP 102 wynosi do 30W więc ni jak ma się to do deklarowanych przez producenta 12W.

Więc reasumując , pompka cienka , prądu żre dużo , psuje się szybko , a gdzie zalety?

A moja i jeszcze jedna którą "znam" biorą 12W i 14W, i co z tego wynika? Zresztą tamten post zdaje się, że nie dotyczył najpopularniejszych pomp Sun Sun JVP tylko jakiejś podróby (hehe nawet Chińczyki się podrabiają nawzajem ;) Mojej obecnie w ogóle nie słychać, i jedna od pół roku, druga od znacznie dłużej chodzą bezawaryjnie. I to nie są zalety?do tego za 65 czy 70 pln? Z przepływem po wycięciu kratek naprawdę solidnym. Jedyny wniosek jaki można wysnuć, to taki, że przy chińskich znacznie większa loteria, na jaką pompę trafisz.

Opublikowano

Ja nie bronię na ślepo Tunze , tylko jeśli coś kupuję , to chcę mieć towar , a nie półprodukt , gdzie muszę wycinać kratki itp :mrgreen:

Pewnie e te 70pln to kusząca cena , ale to taki los kupiony na loterii.

Oczywiście prawdopodobieństwo wygranej większe niż w totolotku , ale , jednak można przegrać :D

Opublikowano
Ja nie bronię na ślepo Tunze , tylko jeśli coś kupuję , to chcę mieć towar , a nie półprodukt , gdzie muszę wycinać kratki itp :mrgreen:

Myślisz, że w Tunze nie wycinają? postudiuj nano-reefa ;) musu z wycinaniem nie ma, ale kilka ruchów noża i wydajność większa - zarówno przy JVP jak i przy Tunze :)

Podtrzymuję zdanie, że jak na NISKOBUDŻETOWY produkt, to jest to całkiem udana pompa cyrkulacyjna. A w loterii szanse całkiem spore, większość osób jednak zadowolona. A że przegrać można... no cóż, life is brutal ;)

ps. żeby nie było, że można w ogóle porównać jakościowo Tunze z JVP... to całkiem różne półki cenowe!

Opublikowano

Myślisz, że w Tunze nie wycinają? postudiuj nano-reefa ;) musu z wycinaniem nie ma, ale kilka ruchów noża i wydajność większa - zarówno przy JVP jak i przy Tunze :)

Studiowałem ,studiuję i nawet się skusiłem przy 6025, w sumie .... nie widzę różnicy :D

A w pompę przez to wkręcila się jedna amboinensis :evil:

Opublikowano
Ja nie bronię na ślepo Tunze , tylko jeśli coś kupuję , to chcę mieć towar , a nie półprodukt , gdzie muszę wycinać kratki itp

otóż to, gdyby nie to że musiałem sprawdzić empirycznie czy potrzebuje cyrkulatora w akwa to nigdy bym tego gówna nie kupił :|