lemonek18 Opublikowano 6 Marca 2009 #1 Opublikowano 6 Marca 2009 Witam Ulożyłem sobie menu na cały tydzien dla obsady : saulosi, sprengenae, estherae OB i maingano. Karmię rybki trzy razy dziennie: Poniedziałek 1) mrożonka (mix - spirulina, skorupiaki, czosnek i witaminy) 2) Naturefood Premium Cichlid 3) Tropical D-Allio Plus + spirulina Tropical 36 Wtorek 1) Sera Flora 2) Naturefood Premium Cichlid 3) Spirulina 36 Tropical Sroda 1) Tropical D-Allio Plus 2) Hikari Exel + Gold 3) Naturefood Premium Cichlid + Spirulina 36 Tropical Czwartek 1) Sera Flora 2) mrożonka ( artemia lub dafnia lub cyklop lub wodzien) 3) Naturefood Premium Cichlid Piatek 1) Spirulina 36 Tropical+ Tropical D-Alio Plus 2) Hikari Exel 3) Naturefood Premium Cichlid Sobota 1) Szpinak gotowany 2) Sera Flora 3) Naturefood Premium Cichlid Niedziela Rano mix wszystkich pokarmów po troche potem dieta do poniedziałku rano. Proszę o opinie o menu i ewentualne rady i zalecenia co zmienić i co dołożyć do jadłospisu.
yaro Opublikowano 6 Marca 2009 #2 Opublikowano 6 Marca 2009 do jadłospisu dodał bym: kaszę manne, płatki owsiane, jeczmienne, ryzowe, sałatę i raz na ruski rok np makaron. A na dodatek powiem że na jedno jadłospis jest niby ok, ale żebym karmił ryby z menu jak w restauracji to mi by się nie chciało
kunta Opublikowano 6 Marca 2009 #3 Opublikowano 6 Marca 2009 do jadłospisu dodał bym: kaszę manne, płatki owsiane, jeczmienne, ryzowe, sałatę i raz na ruski rok np makaron. Napisz jeszcze dokładniej jak to podawać bo ja się muszę przyznać że moje na razie karmię tylko "z paczki" Co z tą kaszą/płatkami - gotować, zaparzać rozdrabniać czy jak? Co z sałatą, makaronem? Jak byś mógł to napisz dokładniej.
makok Opublikowano 6 Marca 2009 #4 Opublikowano 6 Marca 2009 kasze, płatki, makaron itp gotujemy BEZ soli i rozdrabniamy lub nie, w zależnności od wielkości pysków sałatę parzę i wbijam liścia w piach/przygniatam małym kamykiem.... brokuła zamrożonego wrzucam do wrzątku na 1-2min, żeby był al'dente, a potem nabijam na wykałaczkę i ją wbijam w piach - żrą jakby z krzaka
funar Opublikowano 14 Marca 2009 #6 Opublikowano 14 Marca 2009 kasze, płatki, makaron itp gotujemy BEZ soli i rozdrabniamy lub nie, w zależnności od wielkości pysków sałatę parzę i wbijam liścia w piach/przygniatam małym kamykiem.... brokuła zamrożonego wrzucam do wrzątku na 1-2min, żeby był al'dente, a potem nabijam na wykałaczkę i ją wbijam w piach - żrą jakby z krzaka Dzięki wielkie za info, i dobrą fotkę, ja szczerze to tylko z paczki jak kolega wyżej, ale się przekonuję powoli!!!
slawek gorol Opublikowano 15 Marca 2009 #7 Opublikowano 15 Marca 2009 nie jestem przekonany co do tak czestego faszerowania ryb czosnkiem, a z twego menu wynika ze beda jadly co 2 dni. btw widok samca saulosi z makaronem w pysku, uciekajacego przed afra - bezcenny
scotsman Opublikowano 3 Czerwca 2009 #8 Opublikowano 3 Czerwca 2009 wydaje mi się że w niedzielę już nic nie powinieneś im dawać...
misiek80 Opublikowano 4 Czerwca 2009 #10 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Też wypróbowałem już patent Makoka z brukułą nabitą na wykałaczkę wciśnięta w piach... piękna sprawa:)
Rekomendowane odpowiedzi