Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pokrywie mam miejsce na dwie świetlówki T8, każda po 30 W. Co zrobić żeby nie było za jasno? Jakie oświetlenie wybrać? Myślałem o aqua glo + power glo, albo o sylwanii grulux + aquastar. Ale obydwa zestawy daja raczej bardzo jasne światło.

Opublikowano

ja mam tylko z tylu narve oceanic nature , fajnie cr przy nim wyglada ,a z przodu mam wylaczone narve oceanic blue. wlaczam tylko jak moja u ,mnie siedzi hehe :wink:

ale widok samej nature jest swietny napisz jeszcze jaki zbiornik moj 120x40x50

Opublikowano

tak na osobnych , chcesz miec akwa podobne do mutry zobacz co on ma , ale niestety ma wieksze akwa musisz pokombinowac najlepsze rozwiazanie moim zdaniem

Opublikowano
chcesz miec akwa podobne do mutry zobacz co on ma
tak tylko w kwestii wyjaśnienia: moje akwarium NIE jest ciemne - jest bardzo jasne ale ilość światła nie razi jakoś specjalnie.

Co zrobić żeby nie było za jasno?
wybierz świetlówki o zimnej barwie. minimum 10 000K a lepiej jeszcze więcej. jakie masz ryby w tym zbiorniku?
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Więc dzielę się przemyśleniami. Zdecydowałem się na power glo i aqua glo 2x30W. Moim zdaniem jest w sam raz. Jest jasno, ale nei za jasno. Do tego wieczorem na chwile zapalam cztery niebieskie diody - akwa bardzo ładnie wtedy wygląda, oczywiście przy zgaszonym w pokoju świetle.

No i obsadę mam nieco inną niż pisze powyżej. Mianowicie zostały Saulosi, a zamiast Rdzawych zdecydowałem się na Maylandie Livingstonii - nawiasem mówiąc piekne ryby.

tomaszmk - jakbyś miał jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem. Pozdrawiam.